«Χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται, εξετάσεις και αναλύσεις δεν γίνονται, ενώ ελλείψεις παρατηρούνται και σε υλικά αιμοκάθαρσης νεφροπαθών. Οι διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων «δανείζονται» υλικό από κοντινά νοσοκομεία, προκειμένου να καλύψουν άμεσες ανάγκες», γράφει το σημερινό «Έθνος» και περιγράφει με αυτόν τον δραματικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία.
Ενδεικτικά αναφέρει το τι συμβαίνει στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νοσοκομείο «θα «ξεμείνει» τις επόμενες μέρες από σύριγγες και συσκευές έγχυσης ορών».
Στο ρεπορτάζ προστίθεται η κραυγή του 42χρονου Μιχ. Λουκάκη, ο οποίος υπογραμμίζει: «Το πόσο θα ζήσω εξαρτάται από την ποιότητα της αιμοκάθαρσης. Είναι φυσικό να εξοργίζομαι, όταν μου λένε ότι δεν μπορώ να υποβληθώ στη θεραπεία λόγω έλλειψης υλικών».
Αλλά και γιατροί προχωρούν σε καταγγελίες, στο ίδιο θέμα: «Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια να αφήνουν τα νοσοκομεία χωρίς τα απαραίτητα υλικά, την ίδια ώρα που οι ιδιωτικές κλινικές, παρότι επίσης χρωστούν χρήματα στους προμηθευτές, έχουν τα πάντα», είπε στο «Eθνος» ο εντατικολόγος του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γιώργος Μαλάμης, ο οποίος αποκάλυψε το θέμα 30χρονης κοπέλας, η οποία κινδυνεύει να μείνει παράλυτη επειδή, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι γιατροί, καθυστέρησε να μπει στο χειρουργείο λόγω έλλειψης χειρουργικών και αναλώσιμων υλικών.