Η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να παραχωρήσει αίθουσα στην ΠΑΣΕΒΕ για να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη σύσκεψη της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2010. Σύμφωνα με την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, αυτό έγινε με το αιτιολογικό ότι κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν «χωράνε» στο Επιμελητήριο.
Σύμφωνα με την καταγγελία της Συσπείρωσης, "η ΠΑΣΕΒΕ δεν είναι κομματική παράταξη, αλλά συσπείρωση, όπου συμμετέχουν σωματεία, ομοσπονδίες και συνάδελφοι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι".
Η γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ είχε ζητήσει την αίθουσα στις 31 Μαΐου 2010 και, σύμφωνα με την καταγγελία, τους γνωστοποιήθηκε ότι "η αίθουσα ήταν ελεύθερη" γι αυτό κι άρχισαν επαφές με τα σωματεία, τύπωσαν αφίσες, εξέδωσαν ανακοινώσεις. Στη συνέχεια, όμως, τους γνωστοποιήθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.
"Η στάση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου είναι εκδικητική και αυτό γιατί στη συγκέντρωση- φιέστα τη Δευτέρα 31 Μάη που είχε διοργανώσει το Επιμελητήριο, ως ΠΑΣΕΒΕ κάναμε παρέμβαση , ονοματίζοντας τους υπαίτιους, από όποια θέση και αν βρίσκονται -κυβέρνηση, ΓΣΕΒΕΕ,ΕΣΕΕ, Επιμελητήρια- της δεινής κατάστασης μας", υποστηρίζουν τα μέλη της Συσπείρωσης.
Όπως ανακοίνωσαν, η σύσκεψή τους θα γίνει την Τετάρτη 23 Ιούνίου 2010, στις 7.00 μ.μ., στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.