Άστραψε και βρόντηξε το απόγευμα της Παρασκευής στην πόλη μας. Χείμαρρος τα νερά κατέπνιξα ν τους δρόμους.Μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την έναρξη της βροχής η στάθμη του νερού είχε φτάσει στο ύψος των πεζοδρομίων.Όλοι οι κατηφορικοί παράδρομο ι μετατράπηκαν σε μικρά ποτάμια που έπνιξαν τους κεντρικούς δρόμους και δημιούργησαν προβλήματα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Οι πεζοί μην μπορώντας να διασχίσουν τους δρόμους παρέμειναν εγκλωβισμένοι κάτω από υπόστεγα και και οικοδομές.Άλλοι πάλι πιο θαρραλέοι με τα παπούτσια ανά χείρας προσπαθούσαν να φτάσουν στον προορισμό τους. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που μέσα σε δευτερόλεπτα είδαν τα νερά να πλημμυρίζουν τις βιτρίνες τους.
Συγκεκριμένα πολλά καταστήματα επί της Β.Όλγας κατακλύστηκαν από τα ορμητικά νερά.
Αναστατωμένοι οι ιδιοκτήτες με σκούπες και σφουγγαρίστρες στα χέρια προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά και να περισώσουν τα εμπορεύματα τους. "Είναι βουλωμένα τα φρεάτια και κανείς δεν φρόντισε να τα ξεβουλώσει.Κάθε φορά μετά από μια δυνατή βροχή αυτά παθαίνουμε", είπε ιδιοκτήτης καταστήματος επί της Β.Όλγας εμφανώς εκνευρισμένος. "Έχουμε ζητήσει από τον Δήμο να ασχοληθεί με αυτό το θέμα αλλά δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση" όπως ανέφερε.
Λίγα λεπτά βροχής ήταν αρκετά για να προκαλέσουν ζημιές φθορές και ακαταστασία στην πόλη μας.Η εικόνα νερών που λιμνάζουν πάνω σε βουλωμένα φρεάτια είναι οικία για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.
Ευτυχώς η έντονη βροχή είχε μικρή διάρκεια και έτσι αποφεύχθηκαν μεγαλύτερα προβλήματα.

Το κείμενο είναι της Stelina G
Η φωτογραφία της πλημμυρισμένης Πυλαίας είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το photoreportage.gr