Με την έκδοση της ετυμηγορίας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, έπεσε η «αυλαία» της δίκης για το πολύνεκρο τροχαίο του Αλιάκμονα, που σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 2003 και στοίχισε τη ζωή σε 16 άτομα - επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ.


Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον έναν εκ των δύο ιδιοκτήτων του μοιραίου λεωφορείου, επιβάλλοντάς του εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4 ετών, τριών μηνών και 15 ημερών. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 63χρονο λεωφορειούχο, που εκπροσωπήθηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο 63χρονος, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, είχε την αποκλειστική ευθύνη για την κακή κατάσταση των ελαστικών του λεωφορείου -στα οποία κατά το κατηγορητήριο- οφείλονταν, σε συνδυασμό με την ολισθηρότητα του οδοστρώματος, η πτώση του οχήματος από τη γέφυρα του Αλιάκμονα.
Αντίθετα, αθώος κρίθηκε ο οδηγός της προπορευόμενης νταλίκας, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν είχε σχέση με την πρόκληση του δυστυχήματος, αλλά βρέθηκε στο εδώλιο, επειδή ενώ αντιλήφθηκε το συμβάν δεν σταμάτησε να βοηθήσει.