Τη λειτουργία του αναστέλλει αύριο, Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαχρονική αδιαφορία που επιδεικνύει η Πολιτεία στις προτάσεις που καταθέτει ο επιμελητηριακός θεσμός. Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του Επιμελητηρίου ελήφθη ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο.
«Η συνταγή που ακολουθείται σήμερα, η συνταγή της ατολμίας, μας οδηγεί σε ακόμη χειρότερες ημέρες. Ο επιμελητηριακός θεσμός έχει απαιτήσει από την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα. Σε διαφορετική περίπτωση το καράβι θα βουλιάξει. Η Πολιτεία μπορεί να μη θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.
Για το κλείσιμο του ΕΕΘ, είπε ότι «με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε την απόγνωση του μέσου επαγγελματία. Καταστήματα και επιχειρήσεις κλείνουν. Εμείς δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφορα, όπως στέκεται η Πολιτεία. Γι’ αυτό κλείνουμε τις υπηρεσίες μας για μια ημέρα. Θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δεν θα είναι επαίτης της προσοχής της Πολιτείας. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, όπως όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, είναι επίσημος σύμβουλος του Κράτους και απαιτεί την ανάλογη αντιμετώπιση. Δεν μας ακούνε και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να βάλουμε λουκέτο για μια ημέρα. Οι επαγγελματίες είναι οι πρωταγωνιστές της οικονομικής ζωής και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.