"Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το σημερινό διάγγελμα του προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε με καθυστέρηση το αυτονόητο : Την ανάγκη να απαλλαγεί επιτέλους η Θεσσαλονίκη από το δικό του σύστημα διοίκησης που δυστυχώς οδήγησε την πόλη στην ακινησία και την στασιμότητα".
Την άποψη αυτή εξέφρασε, σήμερα (Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010), μετά την ανακοίνωση του Β. Παπαγεωργόπουλου ότι δε θα είναι υποψήφιος για τη δημαρχια της Θεσσαλονίκης, η Χρύσα Αράπογλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια".
Για την κ. Αράπογλου, "ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «εξαναγκάστηκε» σε αποχώρηση αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Για να προχωρήσει μπροστά η πόλη θα πρέπει να αποχωρήσει μαζί του και το σύστημα που εγκαθίδρυσε στον Δήμο. Αν δεν τον κάνει ο ίδιος άλλωστε, θα το κάνει ο λαός της Θεσσαλονίκης στις 7 Νοεμβρίου".
Στην ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή της, η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον κ. Παπαγεωργόπουλο να παραιτηθεί και από τη θέση του "δημάρχου προκειμένου να διευκολύνει την έρευνα της Δικαιοσύνης για τα δεκάδες σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν στην διάρκεια της δικής του θητείας. Αυτή θα είναι και η τελευταία του προσφορά προς την πόλη", κατέληξε.