"H κίνησή μας είναι πάνω από κόμματα. Σήμερα κάνουμε ένα κόμμα για τους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη. Το λέω αυτό μεταφορικά. Σημασία για μας έχει ο άνθρωπος, ο δημότης και τα προβλήματά του. Στόχος μας να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας".
Με τα λόγια αυτά μίλησε ο νυν δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζ. Κυρίζογλου, απόψε (Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010) το βράδυ, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε, μαζί με το δήμρχο Μενεμένης, Γιώργο Ακτσελή, για να ανακοινώσουν την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι δυο τους συμφώνησαν κι έτσι, στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Λαζ. Κυρίζογλου θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου κι ο κ. Ακτσελής θα συμμετέχει σ αυτό.
Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Κυρίζογλου αν έχει πάρει το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι δε διεκδικεί χρίσματα και στηρίξεις από κόμματα. Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζολου, πρόκειται για μια αδέσμευτη, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη κομματικά κίνηση πολιτών.
Ο συνδυασμός, που πρόκειται να καταρτισθεί, θα ονομάζεται "Δημοτική Συνεργασία". Κεντρικό της σύνθημα το "Αξίζει να Συμμετέχεις".