"Στις 2 Ιανουαρίου 2011 όταν θα έρθει ο «Καλλικράτης», το θέμα είναι θα υπάρχουν Δήμοι και αν ναι σε τι κατάσταση απελπιστική θα έχουνε οδηγηθεί"... Την απαισιόδοξη αυτή πρόβλεψη υπογραμμίζουν, σε ψήφισμά τους, δύο από τις τρεις δημοκτικές παρατάξεις στο δήμο Αμπελοκήπων: Η Δημοτική συνεργασία του Λ. Κυρίζογλου και οι «Πολίτες των Αμπελοκήπων» του Γ. Γιακουμίδη.
Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται, ακόμη, ότι: "Όλοι οι Δήμοι δέχονται τεράστιο οικονομικό πλήγμα. Έτσι και ο Δήμος Αμπελοκήπων είχε μειωμένη χρηματοδότηση σε σχέση με το 2009, τον Φεβρουάριο του 2010 κατά 31%, το Μάρτιο του 2010 κατά 26%, τον Απρίλιο του 2010 κατά 23% και τον Μαϊο του 2010 κατά 23%.
Με όλες αυτές τις περικοπές καταφέρνουν να «παραλύσουν» και να αποδυναμώνουν τους Δήμους, τους οδηγούν στην χρεοκοπία. Σε μια εποχή δύσκολη διακυβεύουν το μέλλον των Δήμων καθώς αρκετοί ΟΤΑ της Χώρας δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα έξοδα μισθοδοσίας των εργαζομένων, οπότε τίθεται άμεσα ακόμη και θέμα βιωσιμότητας των ΟΤΑ".
Οι δυο δημοτικές παρατάξεις εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και καλούν την Κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την αυτοδιοίκηση για ομαλή ροή των πόρων προς τους ΟΤΑ χωρίς τις τεράστιες περικοπές τους. "Δεν πρόκειται να δεχθούμε την λειτουργική απαξίωση των Δήμων μας", υπογραμμίζουν.
Από την έγκριση του ψηφίσματος απείχε η παράταξη «Πορεία προς τον άνθρωπο» της Β. Τεκτονίδου.