Το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού αίματος, ή ενός από τα στοιχεία του αίματος, σε κάποια στιγμή της ζωής του. Παράλληλα, μόνο το 5% των ατόμων που θα μπορούσαν να είναι αιμοδότες, αφιερώνουν το χρόνο των 10 λεπτών που απαιτείται κάθε έξι μήνες, για να δώσουν αίμα. Αυτό υπογράμμισαν ομιλητές για θέματα που αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία και τη σημασία της για τη σωτηρία ή τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ενός συνανθρώπου μας, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενημέρωσαν τους σπουδαστές και απάντησαν στις ερωτήσεις τους ο κ. Στυλιανός Τουπαδάκης στέλεχος ΕΤΕΠ της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και εκπρόσωπος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής για την Αιμοδοσία, η κ. Αδαμαντία Δουρούμα Διδάκτωρ Ψυχολογίας και Γραμματέας της ΕΚΠ του ΑΠΘ και η κ. Φερονίκη Σαμαρά Γραμματέας της ΕΚΠ του ΑΠΘ.
Τα μέλη της ΕΚΠ του ΑΠΘ, κάλεσαν τους σπουδαστές και το προσωπικό του ΙΕΚ ΑΚΜΗ να μην διστάσουν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες ώστε να συμβάλουν στην αύξηση του παραπάνω ποσοστό και θα δικαιωθούν από το αίσθημα ικανοποίησης και συμπαράστασης προς τον συνάνθρωπο που υποφέρει. Παράλληλα θα δικαιούνται την πρόσβαση σε απαιτούμενο απόθεμα αίματος σε κάθε απευκταία περίπτωση έκτακτης ανάγκης προσωπικής ή οικογενειακής.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος κ. Σταύρος Καπελιώτης, σε συνεργασία με τα στελέχη της ΕΚΠ του ΑΠΘ και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ήδη δρομολόγησε τη διαδικασία για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, για τους σπουδαστές και τους απόφοιτους, καθώς και για τη διοργάνωση νέων ενημερωτικών εκδηλώσεων για την αιμοδοσία στο θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος».