Σειρά κινητοποιήσεων στην ΕΤ3 κήρυξε η ΕΣΗΕΜ-Θ, αντιδρώντας μαζί με τις άλλες Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ στη συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων.
Να σημειωθεί ότι, σε λίγες ημέρες λήγουν οι ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου των δημοσιογράφων. Μάλιστα, ειδικά στην ΕΤ3, οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της κρατικής τηλεόρασης και του ραδιοφώνου στη Θεσσαλονίκη, καθώς διασφαλίζουν τον ενημερωτικό χαρακτήρα των προγραμμάτων του σταθμού. Παρόλα αυτά, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για να συνεχιστεί η απασχόλησή τους και να αποκατασταθεί η εργασιακή νομιμότητα με την υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου.
Για τον λόγο αυτό, η ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ 3 αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010, από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, "σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για την αποκατάσταση των συμβασιούχων συναδέλφων που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η ΕΣΗΕΜ-Θ θα προβεί στις ακόλουθες κινητοποιήσεις:
* Στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, τις ώρες 08.00-12.00 και 19.00-21.00.
* Στάσεις εργασίας την Τρίτη 22 Ιουνίου, τις ώρες 08.00-12.00 και 19.00-21.00.
* Εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη 23 Ιουνίου.
* Σαρανταοκτάωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη 27, 28 Ιουνίου.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ διεκδικεί την ικανοποίηση των αιτημάτων που η Δικαιοσύνη έχει ήδη κρίνει νόμιμα και ορθά:
* Να συναφθούν άμεσα συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου με όλους τους δημοσιογράφους που πραγματικά και αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
* Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων της ΕΡΤ3".