Κάποιες από τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010, είναι οι εξής:

* Στη Βιέννη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

* Την Τρίπολη στην Αρκαδία επισκέπτεται σήμερα η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

* Στις 9:30 π.μ. στο 88ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Ζαμπελίου 2-4, Πάρκο Γαλαξία), εκδήλωση στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Ε΄ Δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οποία θα διανεμηθούν οικολογικά δώρα (μολύβια, τετράδια ζωγραφικής, οικολογική σακούλα). Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών για θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος.

* Στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕ) στη Ρηγίλλης.

* Στις 10 πμ. το θέμα της βελτίωσης της αστυνόμευσης στους λεωφορειόδρομους της Θεσσαλονίκης, αλλά και μέτρα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών μέσα στα λεωφορεία, θα βρεθούν στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρο Βούγια, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ).

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ .

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, συνέντευξη Τύπου της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βιέννη, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φέϋμαν.

* Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, στο εργοστάσιο της «ΣΕΛΜΑΝ» στο Βασιλικό Χαλκίδας.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης συνέντευξη Τύπου του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη για την παρουσίαση του προγράμματος της πενθήμερης 3ης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνεται από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

* Στις 12 το μεσημέρι ο διακεκριμένος νομικός και νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. κ. Ιωάννης Κωνσταντίνου και ο Πρόεδρος της COMPUCON ABEE και τ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Βασίλειος Θωμαΐδης, θα συμμετάσχουν σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στο θέατρο «Μ. Αλέξανδρος» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος (Τσιμισκή 14) με θέμα: «οικονομική κρίση και απασχόληση - η διασύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας ως διέξοδος προς τις ευκαιρίες που θα ακολουθήσουν»

* Στις 12:30 μ.μ στη Ρηγίλλης συνεδριάζει υπό τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά ο Διαγραμματειακό Συντονιστικό Οργανο του κόμματος.

* Στη 1 μ.μ. στη Βιέννη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παρακαθήσει σε γεύμα που παρατίθεται από τον πρόεδρο της Αυστρίας, Χάϊνς Φίσερ.

* Στις 6 μ.μ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η έναρξη του 7ου τακτικού συνεδρίου των Οικολόγων-Πρασίνων , το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 13 Ιουνίου. Βασικά θέματα του συνεδρίου είναι οι πράσινες λύσεις για την οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα και διεθνώς, οι αυτοδιοικητικές εκλογές και η συμμετοχή των Οικολόγων-Πρασίνων σε αυτές, καθώς και η εκλογή του νέου Πανελλαδικού Συμβουλίου του κόμματος.

* Στις 7 μ.μ., στα πλαίσια του εορτασμού 15 χρόνων από την ίδρυσή του, ο Ναυτικός Όμιλος Ακτής Θερμαϊκού (Ν.Ο.Α.Θ.), διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου Θερμαϊκού (Περαίας, Ν. Επιβατών, Αγ. Τριάδας) και της Θέρμης. Η τελετή απονομής επάθλων του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία Περαίας, στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Α.Θ.

* Στις 7 μ.μ., η ετήσια επίδειξη Τμημάτων Μαζικού Αθλητισμού του δήμου Μενεμένης θα πραγματοποιηθεί στο διαδημοτικό γυμναστήριο Εύοσμου – Μενεμένης (στο τέρμα της οδού Μ. Γουρουφίδου).

* Στις 8:30 μ.μ. στο Μουσείο Λίχτενσταϊν στη Βιέννη, ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο του Institute International Finance.

* Στις 8.30 μ.μ., εγκαινιάζεται η έκθεση Αρμενικής Τέχνης, στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια.