Με πέναλτι του Ασαμόα Γκιάν στο 85΄, η Γκάνα επικράτησε 1-0 της Σερβίας, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Το ματς έγινε στο «Λόφτους Φέρσφελντ» της Πρετόρια, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου της διοργάνωσης και οι Σέρβοι έμειναν στο 74΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λούκοβιτς.
Οι Σέρβοι ήταν εντελώς ακίνδυνοι για μία ώρα αγώνα και ο Ράντομιρ Αντιτς ήταν αναγκασμένος να αλλάξει κάτι. Πράγματι, διαφοροποίησε το αγωνιστικό στυλ της ομάδας του, αποσύροντας τον πανήψυλο Ζίγκιτς, τον οποίον αναζητούσαν με... καμινάδες οι συμπαίκτες του, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Δεν πρόλαβε, όμως, να διαπιστώσει ο Σέρβος προπονητής αν οι αλλαγές του «έπιασαν», αφού λίγο αργότερα (74΄), η ομάδα του έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής (δεύτερη κιτρινη) του Λούκοβιτς.
Παρ΄όλα αυτά, οι Σέρβοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, με τον Κράσιτς να «εκτελεί» εντελώς ακάλυπτος από το ύψος του πέναλτι, αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Κίνγκσον στο 80΄. Και σα να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα ο Ασαμόα Γκίαν χάρισε τη νίκη στα «Μαύρα Αστέρια», ευστοχώντας στο... ανόητο (χέρι σε εντελώς ανύποπτη φάση) πέναλτι που υπέπεσε ο Κουζμάνοβιτς. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Γκάνα έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όμως για δεύτερη φορά ο Γκίαν σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Στοΐκοβιτς.
Οι συνθέσεις
ΣΕΡΒΙΑ (Ράντομιρ Αντιτς)
: Στοϊκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Λούκοβιτς, Κολάροφ, Κράσιτς, Στάνκοβιτς, Μίλιγιας (62΄ Κουζμάνοβιτς), Γιοβάνοβιτς (76΄ Σούμποτιτς), Ζίγκιτς (69΄ Λάζοβιτς), Πάντελιτς
ΓΚΑΝΑ (Μίλοφαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Πάιντσιλ, Τζον Μενσά, Βόρσα, Σαρπέι, Αναν, Κουάντουο Ασαμόα (73΄ Απια), Αγιου, Κ.Π. Μπόατενγκ (+90` Άντι), Γκιάν (+90` Οβούζου Αμπέγιε), Ταγκόε
Διαιτητής: Εκτορ Μπαλντάσι (Αργεντινή)