Ακόμη ως σήμερα ειδικοί και σωστικά συνεργεία ψάχνουν, στα συντρίμμια του αεροσκάφους της India Air, που συνετρίβη χθες, για να βρουν το περίφημο "μαύρο κουτί" που, ίσως, ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος με τους 158 νερκούς, στην Ινδία. Την ίδια στιγμή, οι αρχές ζητούν, με μηνύματα από μεγαφωνικές εγκαταστάσεις έξω από τα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν τα πτώματα των θυμάτων, να δώσουν δείγμα DNA για να γίνει η αναγνώριση των νεκρών, αφού στην πλειοψηφία τους οι σωροί είναι αποτεφρωμένοι...
Να σημειωθεί ότι, από τους 158 νεκρούς αναγνωρίστηκαν μόλις οι 87.
Στο "μαύρο κουτί" οι αρχές πιστεύουν ότι θα βρουν τη μαγνητοταινία με τα τελευταία λεπτά της συνομιλίας των πιλότων με τον πύργο ελέγχου.
Μόνο οκτώ από τα, συνολικά, 166 άτομα που επέβαιναν στην πτήση IX-812 της Air India επέζησαν της συντριβής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Air India, Κ. Swaminathan, περίπου 30 με 40 συγγενείς των θυμάτων της συντριβής πέταξαν στην Ινδία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε δύο χωριστές πτήσεις, για να παραλάβουν τις σορούς των συγενών τους. Στο νεκροτομείο στο Mangalore, οι συγγενείς περίμεναν για ώρες έως ότου τους επιτραπεί να παραλάβουν τις σωρούς.