…οι οργανωτές μιας πρωτότυπης, για τα ελληνικά δεδομένα, διαμαρτυρίας. Θα διαδηλώσουν ειρηνικά, αλλά… φασαριατζίδικα. Δηλώνουν ανώνυμοι διαδηλωτές κατά των μέτρων της κυβέρνησης και καλούν, στις 17.30 σήμερα, Σάββατο, 8 Μαΐου 2010, όσους θέλουν να συμμετέχουν, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Δε θα πάνε χωρίς όπλα! Όπως λέει η ανακοίνωση που κυκλοφορεί από email σε email, «παίρνουμε μια παλιά κατσαρόλα και μιά κουτάλα και πηγαίνουμε στην πλατεία Αριστοτέλους. Κάθομαστε στην πλατεία και διαδηλώνουμε ειρηνικά, χτυπώντας την κουτάλα στην κατσαρόλα.
Διαμαρτυρόμαστε γιατί κανένας, ούτε η κυβέρνηση μας, ούτε οι πολιτικοί της χώρας μας, μας βλέπουν με συμπάθεια και αδιαφορούν για την κατάντια και την ταπείνωση της αξιοπρέπειας μας.
Διαμαρτυρόμαστε γιατί η χώρα μας εξευτελίζεται, οι συνάνθρωποι μας καταλαμβάνονται απο οργή ξεσπώντας επάνω μας και αισθανόμαστε πως κανείς δεν μας σέβεται σαν πολίτη και σαν άνθρωπο».
Σύμφωνα με τους διαδηλωτές «στην καθιστική αυτή διαμαρτυρία δε θα ακουστούν συνθήματα, δε θα υπάρχουν αρχηγοί, δε θα υπάρξουν καθοδηγητές». Μάλιστα, καλούν όποιον δει ανθρώπους με πανό συνδικαλιστικά ή άλλα, να μην τους ακολουθήσουν, επειδή «πάνε να καπελώσουν μια ειλικρινή, αυθόρμητη διαμαρτυρία».
Τι συμβολίζουν η κατσαρόλα και η κουτάλα; «το εξευτελισμένο εισόδημα και προοιωνίζουν την επερχόμενη "άδεια κατσαρόλα"», εξηγούν.
«Εφόσον ο στόχος τους είναι η κατσαρόλα μας, ας της δώσουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.
Λέτε να δούμε, τελικά, τη… Θεσσαλονικιώτικη εξέγερση της κατσαρόλας;