Του ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ

Φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από τις βραδινές ώρες ξεκίνησε η βροχόπτωση, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι εξαιρετικά ολισθηροί και επικίνδυνοι. Πριν από λίγο υπήρχε ανατροπή βυτιοφόρου με 30 τόνους καύσιμα στην ΠΑΘΕ, κοντά στη Δράμα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας είχαμε μικροσυγκρούσεις αυτοκινήτων στην περιφερειακή, αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί.
Και στο κέντρο της πόλης, όμως η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία. Μποτιλιαρίσματα παρατηρούνται στην Πλατεία Δημοκρατίας, Δωδεκανήσου, καθώς και στην Εγνατία.
Η Ε.Μ.Υ. με έκτακτο δελτίο καιρού κάνει λόγο για σήμερα Παρασκευή για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, αλλά και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.
Απότοκο των έντονων φαινομένων, το χίονι, που πέφτει στο Καϊκακτσαλάν, ασυνήθιστο, για την εποχή.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ. η βελτίωση του καιρού, θα είναι άμεση, διευκολύνοντας και όλους αυτούς, που αποφάσισαν να εκδράμουν για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος.
Για αύριο Σάββατο αναμένεται αλλαγή του σκηνικού με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας μετά τις μεσημεριανές ώρες. (20oC)
Πάντως για καλό και για κακό όσοι θα επιχειρήσουν να «αποδράσουν» από τα αστικά κέντρα, να προμηθευτούν και με τα κατάλληλα ρούχα, αφού οι εναλλαγές του καιρού θα είναι συνεχείς.