Δυο πορείες έγιναν σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου 2010, στη Θεσσαλονίκη, κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων που υιοθέτησε η κυβέρνηση με την προτροπή της "τρόικας" (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ). Η πρώτη ξεκίνησε στις 10.30 από την πλατεία Αρχαίας Αγοράς, μπροστά από το ΕΚΘ και την οργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μαζί με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Η δεύτερη από το Άγαλμα του Βενιζέλου (πλατεία Δικαστηρίων) και την οργάνωσε το ΠΑΜΕ.
Και στις δύο πορείες συμμετείχαν χιλιάδες Θεσσαλονικείς. Αυτή του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε πρώτη, αφού κατέληξε στο Διοικητήριο όπου τοιχοκολλήθηκε ψήφισμα κατά των μέτρων. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να δουν τους υφυπουργούς Τζάκρη και Μπόλαρη, των οποίων τα υφυπουργεία στεγάζονται στο παλιό ΥΜΑΘ, όμως τους ανακοινώθηκε ότι απουσιάζουν.
Στην πορεία του ΕΚΘ παρείσφρυσαν αντιεξουσιαστές, οι οποίοι, κατά τη διάρκειά της, προκαλούσαν φθορές σε καταστήματα και τράπεζες πολυεθνικών εταιριών. Σε κάποια στιγμή, όμως, κοντά στη Βενιζέλου, εμφανίστηκαν ΜΑΤ τα οποία πέταξαν δακρυγόνα ακομη και στην κεφαλή της πορείας! Προς στιγμήν η πορεία διαλύθηκε, καθώς καπνογόνο έπεσε ακόμη και στο μπλοκ της ΕΣΗΕΜ-Θ! Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές.
Οι διαδηλωτές ανασυγκροτήθηκαν και συνέχισαν ως το παλιό ΥΜΑΘ. Εκεί ζήτησαν να συναντηθούν με τους δυο υφυπουργούς κι όταν έμαθαν ότι απουσίαζαν, θυροκόλλησαν το ψήφισμά τους και η κινητοποίηση έληξε.
Στη συνέχεια και ως αυτήν την ώρα (16.00 της Τετάρτης 5 Μαΐου 2010) αντιεξουσιαστές έχουν κλειστεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κάνουν κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ.