Για σήμερα 26 Μαΐου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Στη Μαδρίτη μεταβαίνει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 18ης υπουργικής συνάντησης ΕΕ-Οργανισμού χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας/ASEAN. Αντικείμενό της, αναμένεται να αποτελέσουν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΕ και τον ASEAN η αρχιτεκτονική περιφερειακής συνεργασίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, όπως η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και η κατάσταση στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Θα συζητηθούν επίσης οι προκλήσεις ασφάλειας (η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της πειρατείας, η ενεργειακή και η επισιτιστική ασφάλεια) αλλά και η κλιματική αλλαγή, η οικονομική κρίση και η πράσινη ανάπτυξη.

* Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών για την Ανταγωνιστικότητα με θέμα την «Ερευνα». Μεταξύ άλλων, στην ατζέντα του Συμβουλίου θα συζητηθούν: ο ευρωπαϊκός χώρος Ερευνας, η "Στρατηγική 2020" για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, η "Καινοτόμος" Ευρώπη, η ενδυνάμωση της αποτελεσματικότητας της έρευνας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ενίσχυση της έρευνας στηρίζεται στην προώθηση των πολιτικών που συνδέουν την έρευνα με το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, αναδεικνύουν την αριστεία και την ποιότητα, επενδύοντας, παράλληλα, στο ανθρώπινο δυναμικό.

* Από σήμερα σειρά επαφών σε Φραγκφούρτη, Μόναχο και Στουτγάρδη, του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Γιώργου Πουσσαίου. Στη Φραγκφούρτη ο κ. Νικητιάδης θα επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο της Διεθνούς Επαγγελματικής Εκθεσης για τον Συνεδριακό Τουρισμό IMEX, η οποία είναι η σπουδαιότερη έκθεση στο είδος της σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκεί θα έχει συνομιλίες με σημαντικούς παράγοντες του συνεδριακού τουρισμού, με tour operators και αργότερα θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει στα μέλη της ελληνικής ομογένειας της πόλης.

Στη συνέχεια του ταξιδιού του θα επισκεφτεί το Μόναχο και τη Στουτγάρδη όπου θα έχει σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες από το χώρο του Πολιτισμού και του Τουρισμού αλλά και με τα μέλη της ελληνικής ομογένειας, τα οποία θα καλέσει να αναλάβουν ενεργό ρόλο για την αντιμετώπιση της κρίσιμης τουριστικής περιόδου για τη χώρα. Ο κ. Πουσσαίος παράλληλα θα επισκεφτεί το Αμβούργο όπου θα έχει συναντήσεις με τουριστικούς παράγοντες της πόλης αλλά και με την ομογένεια.

* Στην Αθήνα φθάνει σήμερα και θα παραμείνει έως τις 28 Μαΐου, τουρκική αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τον ακόλουθο Αμυνας της Τουρκίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο υλοποίησης των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Κατά την επίσκεψή της στο ΓΕΕΘΑ θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες με την ελληνική πλευρά και επίκεντρο τον καθορισμό των δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης για το 2011. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η τουρκική αντιπροσωπεία θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο Επιδαύρου - Μυκηνών και στην πόλη του Ναυπλίου. Επιπλέον, θα επισκεφθεί το μουσείο της Ακρόπολης και το τουρκικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Πειραιά.

* Στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τη Φυσική Θετικής Κατεύθυνσης Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

* Σαρανταοκτάωρη αποχή έχουν προγραμματίσει από σήμερα και από όλα τα δικαστήρια της χώρας οι δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

* Στις 8 π.μ. έως τις 8:37 μ.μ. στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) η διεξαγωγή των εκλογών για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Οι εκλογές θα διεξαχθούν και αύριο 27/5.

* Στις 10 π.μ. έξω από τη Βουλή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί τους δημάρχους όλης της Ελλάδας ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, για να μην ψηφιστεί το άρθρο 16 του προγράμματος "Καλλικράτης" που αφορά στο επαγγελματικό ασυμβίβαστο των δημάρχων.

* Στις 10 π.μ. στο Γήπεδο Λαγυνών στον Δήμο Λαγκαδά, ο αγώνας μεταξύ Λαγυνά-Καλαβάρι στο πλαίσιο του 3ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Λαγκαδά για τους νομαρχιακούς αγώνες με τίτλο: "Νους υγιής εν σώματι υγιεί" που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 1η Ιουνίου.

* Στις 11 π.μ. τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στο σχέδιο νόμου για το πρόγραμμα "Καλλικράτης".

* Στις 11 π.μ. στη διασταύρωση των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Δενδροποτάμου γωνία, απέναντι από το Δημαρχείο του Δήμου Μενεμένης, ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και εργαζομένων στους Δήμους, ενάντια στο σχέδιο "Καλλικράτης".

* Στις 11:30 π.μ. στο Γήπεδο Σχολείου ο αγώνας Δημοτικού Σχολείου Προφήτη και Δήμου Εγνατίας στο πλαίσιο του 3ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Λαγκαδά για τους νομαρχιακούς αγώνες με τίτλο: "Νους υγιής εν σώματι υγιεί" που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 1η Ιουνίου.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, συνάντηση της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά.

* Στη 1 μ.μ. στον Εβρο η έναρξη της άσκησης Προσομοίωσης Πλημμυρών Ευρωπαϊής εμβέλειας με την επωνυμία «ΕVROS 2010», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου.

* Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλούταρχο Σακελλάρη.

* Στις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Nikopolis" στη Θεσσαλονίκη επετειακή ημερίδα με τίτλο: "Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας: δέκα χρόνια συνεργασίας του ΣΒΒΕ με το IMD" διοργανώνει στο πλαίσιο της συνεργασίας των 10 ετών με το International Institute for Management Development - IMD, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

* Στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στη συνδιάσκεψη του κόμματος για άτομα με αναπηρία.

* Στις 7 μ.μ., διάλεξη με θέμα: «Οι εξελίξεις στο Αιγαίο υπό το πρίσμα των τελευταίων συναντήσεων κορυφής Ελλάδας και Τουρκίας – Συνδιαχείριση και ΝΑΤΟποίηση» Ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (Κ.ΕΘ.Α.).

* Στις 7 μμ , με πρωτοβουλία του Τομέα της Γενικής Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής (ΓΟΘΠ) το Τμήμα των Οικονομικών Επιστημών συνδιοργανώνει με τον Εμπορικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης και την Γενική Συνομοσπονδία του Ελληνικού Εμπορίου μια εκδήλωση με τίτλο ‘Είμαστε σε κρίση. Έχουμε ελπίδα;’ στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Νομικής. Οι ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι, κκ. Γιανναράς, Βεργόπουλος, Ανδριανόπουλος και Πολεμαρχάκης.

* Στις 7 μ.μ. στη σκηνή "Σωκράτης Καραντινός" της Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 23, Σταυρούπολη), εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Ανάπτυξης, διοργανώνει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας, Κωνσταντίνος Αδαμίδης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Νέων Θεσσαλονίκης "Πιρουέτα" και έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας.

* Στις 7 μ.μ. συνεδριάζει με εννέα θέματα ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το δημοτικό ραδιόφωνο 90,8 FM.

* Στις 7 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο–πολυχώρο Μαλλιάρης- Παιδεία «Ανατόλια» (στη Δημητρίου Γούναρη 39, στην Καμάρα) στη διάλεξη του ιατρού-ποιητή Δρ Ανδρέα Γ. Λίτου με θέμα «Ρωμανός Μελωδός, ο ποιητής της ουράνιας μελωδίας»

* Στις 7 μμ, εκδήλωση με θέμα «Πράσινη λύση στην κρίση, διοργανώνουν στην αποθήκη Δ΄ στο λιμάνι οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης με ομιλητές τους Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Μιχάλη Τρεμόπουλο των Οικολόγων Πράσινων και Pascal Canfin του ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Europe-Ecologie και τον Τούρκο γιατρό και εκπρόσωπο του Πράσινου Κόμματος της Τουρκίας, Umit Sahin.

* Στις 7 μμ, εκδήλωση με θέμα «Θαλάσσια Αστική ή Περιαστιακή Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης» στην αίθ. εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ,

* Στις 7:30 μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γ΄ ΚΑΠΗ (Χαραλάμπου Μούσχου 9, Άνω Πόλη) θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η Γενοκτονία του ελληνισμού από την Τουρκία και η εγκατάσταση του προσφυγικού ελληνισμού στην Ελλάδα». Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής της Νομικής σχολής του Α.Π.Θ. και αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

* Στις 7:30 μμ, έναρξη 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στο Ολυμπιακό Μουσείο,από την Ελληνική Εταιρία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας,

* Στις 8 μμ, εκδήλωση για την 557η επέτειο από την άλωση της Κων/πολης στην αίθ.διαλέξεων του ΚΙΘ (Μέγαρο Μπίλη), από το Α΄ Δημοτικό Διαμ/σμα.