Κανονικά λειτουργούν σήμερα φαρμακεία σε όλη την χώρα, αφού ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ανέστειλε χθες το βράδυ τις απεργιακές κινητοποιήσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο του συλλόγου με την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Δ. Βαγιωνάς δήλωσε μετά τη συνάντηση: "Η κ. Κατσέλη μας διαβεβαίωσε, ως η αρμόδια υπουργός, ότι δεν θα υπάρξει κανείς αιφνιδιασμός και ότι δεν θίγονται οι 'κόκκινες γραμμές' που έχουν τεθεί από τον ΠΦΣ, όπως είναι τα χωροταξικά και τα πληθυσμιακά κριτήρια".
Μετά τη δέσμευση της υπουργού, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου συνεδρίασε και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κινητοποιήσεις έγιναν προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση για να ξεκαθαριστούν τα βασικά ζητήματα των φαρμακοποιών, προτείνει στους τοπικούς συλλόγους, εκτιμώντας τις τοπικές συνθήκες, να αναστείλουν την απεργία. Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει εκ νέου το δ.σ. του ΠΦΣ για να επανεκτιμήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να προχωρήσει σε νέες αποφάσεις.