Δεν ήταν... ήρεμη η τελευταία οργανωμένη διαμαρτυρία επιβατών κατά της αύξησης των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με την "Ακρίβεια ΣΤΟΠ", το περασμένο Σάββατο 8 Μαΐου 2010, ομάδες ακτιβιστών πραγματοποίησαν δράσεις σε διάφορα λεωφορεία των ανατολικών και των δυτικών συνοικιών, συναντώντας θετική υποδοχή από το επιβατικό κοινό και τους περαστικούς.
Κατά τη διάρκεια παρέμβασης ομάδας νεαρών στη λεωφορειακή γραμμή 5, στελέχη του ΟΑΣΘ φέρονται ότι έσπρωξαν τους ακτιβιστές για να αποτρέψουν την επιβίβασή τους, ενώ στον τερματικό σταθμό τους εμπόδιζαν επί ώρα να επιβιβαστούν στο επόμενο λεωφορείο.
Όπως υποστηρίζουν οι επιτροπές "είναι φανερό ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ ενοχλείται ιδιαίτερα από τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις των πολιτών ενάντια στο διπλασιασμό των τιμών των εισιτηρίων" και τονίζουν ότι "η λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 21 Μαΐου στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Μπότσαρη με Παπαναστασίου) φαίνεται πως έχει προκαλέσει ιδιαίτερο άγχος στην εταιρεία και στους μετόχους της, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να χάνουν την ψυχραιμία τους".