Δεν έχει όρια η τουρκική προκλητικότητα. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η Άγκυρα δείχνει το γνωστό της πρόσωπο. Προκαλεί στα ίσα, με άλλη μία περίπτωση διέλευσης αεροσκαφών της κατά τη διάρκεια βολής του ελληνικού πολεμικού ναυτικού με πραγματικά πυρά!
Έξι τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν επάνω από σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού που έπαιρναν μέρος στην άσκηση "Κυκλώνας", σε δεσμευμένη περιοχή του Βόρειου Αιγαίου. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά. Κατά τη διάρκεια της εικονικής «αεροναυμαχίας» δεν έλειψαν οι στιγμές υψηλής έντασης.
Η είσοδος των τουρκικών αεροσκαφών έγινε στις 10.00 το πρωί σήμερα Τρίτη 4 Μαΐου 2010. Παρέμειναν εντός του βεληνεκούς των αντιαεροπορικών συστημάτων των ελληνικών φρεγατών ως τις 10.26 και κινούνταν μεταξύ 6.000 και 10.000 ποδών.
Αμέσως απογειώθηκαν δύο ελληνικά Mirage 2000-5 Mk2 από την 114 Π.Μ. στην Τανάγρα και δυο ελληνικά F-16C από την 130 Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου. Πλησίασαν τα τουρκικά αεροσκάφη και έκαναν αναγνώριση.
Τα τουρκικά F-16 dεν ενεπλάκησαν σε αερομαχία αφού τα ελληνικά δεν προσπάθησαν "να τους πάρουν την ουρά" βάσει των εντολών που είχαν
Σχετικά ενημερώθηκε το γραφείο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Η σημερινή επιδρομή στο Αιγαίο είχε προηγούμενο: Στις 30 Απριλίου η τουρκική πλευρά εξέδωσε δύο ΝΟΤΑΜ στις οποίες έκανε λόγο για "παράνομες" ενέργειες και "αποστρατιωτικοποίηση" ελληνικών νήσων, με αφορμή τις ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Η μία ΝΟΤΑΜ αναφέρεται στα νησιά Σαμοθράκη-Λήμνο-Αγ.Ευστράτιο-Ψαρά-Χίο, και η δεύτερη στην Μυτιλήνη.
Η ελληνική πλευρά απάντησε με ΝΟΤΑΜ ως προς τα όρια των δεσμευμένων περιοχών για τις εν λόγω ασκήσεις. Έτσι εκδόθηκε νέα ΝΟΤΑΜ, στην οποία η Άγκυρα αμφισβητεί, για άλλη μία φορά, τα όρια του FIR Αθηνών, εκφράζοντας τις πάγιες θέσεις της στο θέμα.