Του Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΗ
από την TV 100

Κλειστό για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Μαΐου 2010, το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, λόγω της έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε χθες στο υπόγειο του κτιρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας δικαστικός υπάλληλος. Εξάλλου, συνεργείο της νομαρχίας Θεσσαλονίκης θα διεξάγει έλεγχο την Δευτέρα προκειμένου να διαπιστωθεί η στατικότητα του κτιρίου.
Την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου έχει από χθες, Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010, το μεσημέρι το υπόγειο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, μετά την έκρηξη της βόμβας που σημειώθηκε λίγο πριν τη μιάμιση το μεσημέρι. Από τη βόμβα, δημιουργήθηκε κρατήρας 3,5 επί 2,5 μέτρα στο πάτωμα του ακροατηρίου του ειρηνοδικείου που βρίσκεται στο ισόγειο ενώ κατέρρευσαν τρεις τοίχοι στις τουαλέτες. Σημαντικές είναι και οι ζημιές στον τέταρτο τοίχο και στις σκάλες.
Χθες το απόγευμα, συνεργεία της επιχείρησης αερίου έκαναν έλεγχο στις παροχές, ενώ συνεργείο της νομαρχίας Θεσσαλονίκης θα διεξάγει την Δευτέρα 16 Μαΐου 2010 έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η στατικότητα του κτιρίου.
Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι η βόμβα στα δικαστήρια σχετίζεται με καταδίκες αντιεξουσιαστών. Μάλιστα, αξιωματικοί της αστυνομίας επανεξετάζουν στοιχεία για παλαιότερες επιθέσεις της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» στη Θεσσαλονίκη.