Εφόσον συνεχιστεί η αποδοτικότητα των μέτρων της κυβέρνησης, δεν θα χρειαστεί η λήψη επιπρόσθετων και κυρίως, η περικοπή ή κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό υποστήριξε, από την Λάρισα όπου βρέθηκε σήμερα, Σάββατο 22 Μαΐου 2010, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Ο κ. Σαχινίδης, που είναι από τη Λάρισα, εξέφρασε αυτήν την πεποίθηση σε συνάντησή του με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών του νομού. Για να στηρίξει αυτήν του την πεποίθηση επικαλέστηκε τα όσα ανακοινώθηκαν χθες από το Λογιστήριο του Κράτους.
Όπως τόνισε, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του πρώτου τετραμήνου του 2010 οφείλεται τόσο στη μείωση των δαπανών, όσο και στην αύξηση των εσόδων και έχει επιτευχθεί πριν ακόμη αποδώσουν πλήρως τα πρόσθετα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση τον Μάρτιο.
«Δυστυχώς, η Ελλάδα πλήρωσε και πληρώνει το έλλειμμα αξιοπιστίας που τη συνόδευε, εξαιτίας λανθασμένων πολιτικών επιλογών», υποστήριξε κι ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει πολλούς συμμάχους στην κοινωνία, κάνοντας λόγο για το «κίνημα των αποδείξεων», που αναπτύχθηκε από πολίτες και επιχειρήσεις.