Αθωώθηκαν, σήμερα Δευτέρα 3 Μαΐου 2010, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις οπαδοί ομάδας της Θεσσαλονίκης, που συνελήφθησαν σε έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων, την περασμένη Παρασκευή, σε σύνδεσμο της ομάδας τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι τρεις από τους συλληφθέντες, ηλικίας 18, 20 και 26 χρόνων, ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στο σύνδεσμο για να προμηθευτούν εισιτήρια για το ντέρμπι της Κυριακής. Ο 31 χρονος υποστήριξε ότι ήταν επιφορτισμένος με την καθαριότητα του χώρου.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνταν για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και φωτοβολίδων. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων και ζήτησε να γίνει προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων του συνδέσμου.
Να θυμίσουμε ότι, κατά την έφοδό τους, το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Απριλίου 2010, αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας κατάσχεσαν μεταξύ άλλων ρόπαλα, πυρσούς, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένα ημιαυτόματο πιστόλι κρότου αερίου κι ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Τα αντικείμενα ήταν κρυμμένα σε σακούλες μέσα σε ντουλάπι και σε αποθηκευτικό χώρο κάτω από πανό.