Κανονικά θα συνεχιστούν –τουλάχιστον προς το παρόν- οι εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης στο εργοτάξιο στο Παπάφειο ίδρυμα, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής, που είχαν υποβάλλει η διοίκηση και οι απόφοιτοι του Παπάφειου κατά της Αττικό Μετρό ΑΕ για τη διακοπή κάθε επιχειρούμενης εργασίας σε έκταση του Ιδρύματος.
Η τακτική δικάσιμος για να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα ορίστηκε για τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου. Η απόφαση ελήφθη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Σμυρνή, καθώς πρόκειται για διαμάχη μεταξύ Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και ιδιώτη.
Η διοίκηση και οι απόφοιτοι του Παπάφειου προέβησαν στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να μπλοκάρουν την έναρξη των έργων, μέχρι την εκδίκαση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (22 Νοεμβρίου 2010), προσφυγής του Ιδρύματος με την οποία ζητήθηκε να ακυρωθούν οι αποφάσεις περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων.
Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών αναζωπυρώθηκε το πρωί, όταν συνεργείο της ανάδοχης εταιρίας μπήκε στο εργοτάξιο στο Παπάφειο για την έναρξη πρόδρομων εργασιών, γεγονός που συνάντησε την αντίδραση ομάδας αποφοίτων του Ιδρύματος, που έσπευσε στο σημείο μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των τεχνικών. Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.