Για αδικία και εμπαιγμό μιλούν, στο δήμο Αμπελοκήπων, μετά την ψήφιση, από τη Βουλή, του Προγράμματος Καλλικράτης, ως νόμο του κράτους. "Ο Υπουργός, στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, περιφρόνησε όλα τα θεσμικά όργανα της Τ.Α. Προχώρησε μόνος του ακούγοντας μόνον τις εισηγήσεις κάποιων κομματικών – νοσηρών εγκεφάλων, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση γιατί εφάρμοσε δύο μέτρα και δύο σταθμά σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη" αναφέρουν σε ανακοίνωση από το δήμο.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Αμπελοκήπων, Λάζαρο Κυρίζογλου, "εμπαιγμός, μεθοδεύσεις, αδικία για μία ακόμη φορά σε βάρος της Θεσσαλονίκης. Με την πλήρη άρνησή του να δεχθεί τις προτάσεις μας, αναλαμβάνει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν και να συμβούν από 01.01.2011. Καλή αντάμωση στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010. Τότε που θα μιλήσουν όχι οι κομματικά εγκάθετοι αλλά οι πολίτες, η κοινωνία των πολιτών", υπογραμμίζει στην ανακοίνωση.
Όπως καταγγέλλουν από τους Αμπελόκηπους, στην Αττική Δήμοι όπως Βριλησσίων (27.567 κάτοικοι), Καισαριανής (27.193), Μεταμόρφωσης (27.522), Αγίας Βαρβάρας (31.354), παραμένουν ως έχουν και δεν συνενώνονται με άλλους Δήμους. Αντίθετα στην Θεσσαλονίκη Δήμοι όπως Εύοσμου (54.825), Αμπελοκήπων (43.016), Σταυρούπολης (43.576), Νεάπολης (31.830), που έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό από τους ανωτέρω Δήμους της Αττικής, συνενώνονται με άλλους Δήμους.