Με ελλιπέστατη σύνθεση, κάτι εξαιρετικά σπάνιο, αν όχι πρωτοφανές, συνέρχεται σήμερα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια. Μετέχουν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας αρνήθηκαν να πάρουν μέρος «κατόπιν εορτής», αφού τα αντιλαϊκά, όπως τα χαρακτηρίζουν, κυβερνητικά μέτρα έχουν ήδη νομοθετηθεί.
Την απόφαση του ΚΚΕ να μη λάβει μέρος εκπρόσωπός του στην προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ανακοίνωσε το Σάββατο το γραφείο Τύπου του κόμματος. Η απόφαση ελήφθη το βράδυ της Παρασκευής. Οπως ανακοίνωσε το ΚΚΕ, μετά το «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» της Παρασκευής, όταν η κυβέρνηση και ο προεδρεύων του σώματος «παραβιάζοντας κατάφωρα τον κανονισμό της Βουλής, ψήφισαν τροπολογία με την οποία ο υπουργός Οικονομικών θα μπορεί να υπογράφει νέες συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς καν την ψήφισή της από τη Βουλή».
Την αντίδραση των «Ανανεωτικών» προκάλεσε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στην προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια την Παρασκευή, στην οποία του ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δεν επρόκειτο να προσέλθει στη σύσκεψη. «Η άρνηση αυτή δίνει την εικόνα μιας Αριστεράς που φυγομαχεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ.