Off shore εταιρία είχαν στήσει μοναχοί, από ησυχαστήριο Ιεράς Μονής κι έκαναν... χοντρές μπίζνες στο χώρο του real estate! Έβαζαν πιστούς (και... εύπιστους) να αγοράζουν οικόπεδα για λογαριασμό τους και, στη συνέχεια, τα περνούσαν στο λογαριασμό της εταιρίας!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", που αποκαλύπτει το θέμα, η κομπίνα απέφερε 17.000.000 ευρώ και οργανώθηκε από μοναχούς που ιερουργούσαν στο γυναικείο μοναστήρι της «Ανάστασης του Χριστού - Εμμαούς», στη Θεσσαλονίκη. Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο μοναχοί έστησαν off shore εταιρία και διακίνησαν τα χρήματα αυτά, που προέρχονταν, κυρίως, από τραπεζικά δάνεια. Οι μοναχοί έπειθαν πιστούς να συνάψουν τα δάνεια αυτά, για να αγοραστούν οικόπεδα και, υποτίθεται ότι την αποπληρωμή θα έκανε το μοναστήρι.
Για την υπόθεση διενήργησε έρευνα η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, το πόρισμα της οποίας διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.
Στην υπόθεση εμπλέκεται, εκτός των δύο μοναχών, δυο γυναίκες και δικηγόρος, ο οποίος, το Φεβρουάριο του 2007 τους βοήθησε να ιδρύσουν λιβεριανή εταιρία, η οποία εγγυήθηκε δάνειο ύψους 35.000.000 ευρώ, που φέρεται να σύναψε το μοναστήρι με ελληνική τράπεζα και δάνειο ύψους 22.000.000 ευρώ, σε προθεσμιακές καταθέσεις ξένων νομισμάτων. Όσο για τους μοναχούς, αυτοί είχαν, κυρίως, το βάρος της εξεύρεσης... εύπιστων πιστών, για να πάρουν δάνεια στο όνομά τους, δήθεν για να αγοράσει γη το μοναστήρι, το οποίο, υποτίθεται ότι θα αναλάμβανε την εξόφληση (χωρίς, φυσικά, να γίνεται κάτι τέτοιο).
Επίσης, σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο, οι έρευνες συνεχίζονται, για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται κι άλλοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, τραπεζικοί υπάλληλοι, ή άτομα που να χρησιμοποιήθηκαν για την εκταμίευση των δανείων.
Στο κόλπο φέρεται να ήταν και η ηγουμένη του μοναστηριού, σε βάρος της οποίας έχουν υποβληθεί μηνύσεις από 13 πιστούς, που την κατηγορούν ότι τους οδήγησε σε λάθος επενδύσεις μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν συνολικά 800.000 ευρώ. Η ηγουμένη, πάντως, έχει κινηθεί κατά των μοναχών που είχαν στήσει την κομπίνα, μηνύοντας τον έναν από αυτούς, κατηγορώντας τον ότι την ενέπλεξαν, πλαστογραφώντας την υπογραφή της.

Το πλήρες κείμενο με κλικ εδώ.