Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε χθες Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010, άτυχη γυναίκα από οδηγό ταξί στη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ταξιτζής έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε πάνω σε πεζοδρόμιο. Τότε η γυναίκα φέρεται να του είπε «Καλά άνθρωπέ μου, τι κάνεις θα μας σκοτώσεις; Δεν είδες ολόκληρο κράσπεδο» και εκείνος της απάντησε «Τώρα θα δεις τι θα πάθεις».
Ο οδηγός σηκώθηκε από τη θέση του, άνοιξε την πίσω πόρτα του ταξί, άρπαξε από το λαιμό την άτυχη πελάτισσα και αφού τη χτύπησε την άφησε αβοήθητη πεσμένη στο πεζοδρόμιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα συνοδευόταν από την αδερφή της η οποία παρακολουθούσε έντρομη το συμβάν.
Το θέμα απασχόλησε το Σωματείο Οδηγών Ταξί "Ο Ερμής". Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, "είναι το τρίτο περιστατικό με δράστη τον συγκεκριμένο ταξιτζή", όμως "δεν είναι ευθύνη του σωματείου ποιος παίρνει άδεια ταξί" για να του πάρει πίσω την άδεια. Όπως είπε ο πρόεδρος των ταξιτζήδων "ο συγκεκριμένος οδηγός κληρονόμησε την άδεια από τον πατέρα του".
Πάντως, παρά το ότι η αφαίρεση ή η εκχώρηση άδειας δεν είναι αρμοδιότητα του σωματείου, στην περίπτωση αυτή "θα ληφθούν μέτρα".