Για σήμερα Σάββατο 22 Μαΐου 2010 είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Διεθνής Ημέρα Βιοποικιλότητας η σημερινή.

* Το Κέντρο Πολιτισμού της νομαρχίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Εσαεί εν Ροή», διοργανώνουν και παρουσιάζουν σήμερα και την Κυριακή 23 Μαΐου στο πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθν. Αμύνης 1), αφιέρωμα στην ορχηστική τέχνη με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιούνται ανοιχτές πρόβες, ενώ επίσης θα λειτουργούν καθημερινά εκθέσεις εικαστικών, από την Ομάδα Κωφών Μακεδονίας-Θράκης, την «Εσαεί εν Ροή» και τους Ανεξάρτητους Καλλιτέχνες, καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια και δρώμενα ανοιχτού χώρου.

* Στις 9 π.μ. στο αμφιθέατρο τελετών, την αίθουσα συνεδριάσεων και την αίθουσα τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η έναρξη του διήμερου συνεδρίου με τίτλο: «International Conference on International Business 2010», συνδιοργανώνει το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ιδρύματος, σε συνεργασία με την Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μεσσήνης (University of Messina) και το Ερευνητικό Κέντρο CRIISEA του Γαλλικού Πανεπιστημίου Picardie (University of Picardie). Κύριοι ομιλητές ο κορυφαίος ειδήμονας σε ζητήματα σκιώδους οικονομίας (παραοικονομίας, καθηγητής Fr. Schneider και ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ Χρ. Πιτέλης.

* Στις 10 π.μ., ημερίδα για το σκίτσο πραγματοποιείταιστο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους και Λαμπράκη, στην Τούμπα).

* Στη 1 μ.μ., μεσημβρινή συναυλία με έργα των Δημήτρη Θέμελη και Ντίνου Κωνσταντινίδη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο τελετών του πανεπιστημίου Μακεδονία. Η συναυλία δίνεται στο πλαίσιο της ημερίδας «Μουσική πράξη, λόγος και διδασκαλία και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Μαίου Μουσικής Μέθεξης.

* Στις 8 μ.μ., η αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει μουσική βραδιά με ένα ντουέτο Jazz από την Εσθονία, στο Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο (Αρχαιολογικού Μουσείου 30). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Στις 8 μ.μ., στο πλαίσιο της «25ης Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων» θα παρουσιαστεί «Ο μικρός πρίγκιπας» του Antoine De Saint-Exupery στο δημοτικό θέατρο της Θέρμης. Το έργο θα παρουσιάσει η ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου της Θέρμης. Η θεατρική μεταφορά, η σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια είναι του Τζίμη Κούρτη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Στις 9 μ.μ. στη Πειραματική Σκηνή-Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών η ομάδα σύγχρονου χορού B+6 θα ανεβάσει την παράσταση «Lift-ing», που αφορά την ιστορία πέντε γυναικών, πέντε διαφορετικών χαρακτήρων που άφησαν την πατρίδα τους αναζητώντας έναν καλύτερο αύριο, μια καλύτερη ζωή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) «Χώρος Δράσης».