Κάποιοι υποστηρίζουν ότι, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, η συντριπτική νίκη του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν, τόσο, θετική ψήφος στο πρόγραμμα του Γ. Παπανδρέου, αλλά ψήφος διαμαρτυρίας στην πολιτική που δέχτηκε να ασκείται ο Κώστας Καραμανλής και, κατ' επέκταση, στο πρόσωπο του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού.
Αυτό είναι κάτι που, αν και λέγεται, είναι λάθος. Κι αν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν με αυτό στο μυαλό τους, διέπραξαν έγκλημα.
Η συντριπτική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές, ήταν η θετική ψήφος των πολιτών στο πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Στην πολιτική του. Στα όσα έλεγε και στα όσα πρόκειται να κάνει. Όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες...
"Θέλαμε να τιμωρήσουμε κάποια πρόσωπα που έπαιξαν με την παράταξη", είπαν. Κι αντί να ψηφίσουν την παράταξη την οποία αγαπούν και υποστηρίζουν, πήγαν εκδρομή. Έμειναν να βλέπουν τηλεόραση. Ή, κάποιοι, ψήφισαν... ΠΑΣΟΚ, για διαμαρτυρία.
Τουλάχιστον έτσι λένε. Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη: Αυτό που φαίνεται, είναι πως το ΠΑΣΟΚ το προτίμησε η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Του έδωσε μια άνετη πλειοψηφία, για να χειριστεί τις δύσκολες καταστάσεις όπως ο αρχηγός του θέλει, χωρίς να χρειάζεται να παίρνει, κάθε τόσο ψήφο εμπιστοσύνης. Ναι, του έδωσε λευκή επιταγή.
Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού.
Αν ήθελαν "να στείλουν στα σπίτια τους, τους κλέφτες", όπως είπαν ας μην τους σταύρωναν. Κι ας σταύρωναν τους άλλους, "τους ικανούς" που ζητούσαν -κι αυτοί- την ψήφο τους.