Για σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Εισρέουν σήμερα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ τα πρώτα 5,5 δισ. ευρώ στη χώρα. Την επόμενη εβδομάδα η εισροή άλλων 14,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

* Με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Dr. Michael Spindelegger θα συναντηθεί σήμερα στη Βιέννη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Ο κ. Δρούτσας θα μιλήσει σε σεμινάριο για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας με τίτλο: «Α region on the way to Europe - Re-energizing the European perspective of the Western Balkans», το οποίο πραγματοποιείται στη Διπλωματική Ακαδημία της Βιέννης.

* Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

* Κοινή συνεδρίαση πραγματοποιούν σήμερα τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

* Συνεδριάζει σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

* Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των Φυλακών Διαβατών θα βρεθούν σήμερα ο Σόλων και ο Λουκάς, οι εμβληματικές φιγούρες του Κώστα Μουρσελά, που αυτό το διάστημα εμφανίζονται στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ . Στο ΣΔΕ των Φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης φοιτούν σήμερα 64 μαθητές (άνδρες ηλικίας 30-35 ετών) οι οποίοι παρά τον εγκλεισμό τους συνεχίζουν την εκπαίδευση.

* Στις 9 π.μ. έως τις 12 μ.μ. η υπουγρός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση για την ολοκλήρωση του προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Μαθητές από την Αθήνα, το Παλαιό Φάληρο, την Αίγινα, τα Χανιά και την Κίσσαμο της Κρήτης, θα παρουσιάσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, τις διαθεματικές δραστηριότητες που υλοποίησαν συνεργατικά σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ξεκίνησε την διαδρομή του το 2000, εισάγοντας πιλοτικά την τηλεδιάσκεψη στη διδασκαλία μαθημάτων (Γλώσσα, Μαθηματικά, Επιστήμη, Οικολογία) ανάμεσα σε δημοτικά σχολεία.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Plaza Resort» στο 52ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κόμματος Ελευθέρων Δημοκρατών (EFD), στο οποίο εκπροσωπείται ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ) με τους ευρωβουλευτές Ν. Τζαβέλα και Ν. Σαλαβράκο.

* Στις 11 π.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

* Στις 11:30 π.μ. συνέντευξη Τύπου της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή και του υφυπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη με θέμα: «Θέσπιση Μητρώου Αγροτών και αναμόρφωση του ΕΛΓΑ».

* Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον Δήμο Ελληνικού (25η οδός, Πλατεία Αγίας Τριάδας, Ελληνικό), όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη που πραγματοποιεί απεργία πείνας τις τελευταίες 13 ημέρες εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σχέδιο «Καλλικράτης».

* Στις 12:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο Ι. Παναγιωτόπουλος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε εκδήλωση των κομματικών και των οργανώσεων της ΚΝΕ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

* Στις 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Corfu Pallas» στην Κέρκυρα η συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας για τον Πολιτισμό.

* Στις 5 παρά τέταρτο το απόγευμα ο επαναληπτικός αγώνας Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και Αρη-ΑΕΚ, για τα πλέϊ οφ.

* Στις 6 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) παρέμβαση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εκδήλωση-παρουσίας της έκδοσης του τμήματος κατά των ναρκωτικών της Κ.Ε. του ΚΚΕ: «Μερικά βασικά ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες».

* Στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετάσχει το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα των Οικολόγων-Πρασίνων.