Για σήμερα Πέμπτη 27 Μαΐου 2010 είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Στη Σόφια της Βουλγαρίας θα μεταβεί σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, προκειμένου να συμμετάσχει στην 22 η σύνοδο του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.

* Στο Πλοντβίβ της Βουλγαρίας θα βρίσκεται από σήμερα έως τις 29 Μαΐου ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας, προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια σύσκεψη των ΝΑΤΟϊκών αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών της Νοτίου Ευρώπης - Southern Europe Air Chiefs Conference (SEACC). Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν όλοι οι αρχηγοί ΓΕΑ της Νοτίου Πτέρυγας του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα της Αλβανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Γαλλίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Τουρκίας. Θέμα σύσκεψης είναι ο ΝΑΤΟϊκός «μετασχηματισμός» και οι επιπτώσεις του στο αεροπορικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

* Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα η 48ωρη απεργία των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης.

* Στις 10 πμ, ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ανατολικής (1ο χλμ Θέρμης - Τριαδίου) με θέμα την ελληνική αγορά και τη χρήση ηλιοθερμικής ενέργειας.

* Στις 11:30 π.μ. συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, συνέντευξη Τύπου με θέματα: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για το νέο σχολείο, ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εξορθολογισμός ύλης μαθημάτων θετικής κατεύθυνσης για Ε' και ΣΤ' Δημοτικού, για Γυμνάσιο και Α' Λυκείου, σύσταση Εθνικού Συμβουλίου για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: http://www.sch.gr

* Στις 12:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου. Η κ. Διαμαντοπούλου θα ενημερώσει τον πρόεδρο για τις αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση μέσα από το «Νέο Σχολείο», καθώς και για την πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικό Συμβούλιο για την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής για την ελληνική γλώσσα. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις της υπουργού.

* Στις 4 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικές Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ για την προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

* Στις 4:30 μ.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με τη πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

* Στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών (Ακαδημίας 1) εναρκτήρια ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα στο συμπόσιο με θέμα: «Ο ΟΗΕ στον 21ο αιώνα: ο ρόλος και η επιλογή γενικού γραμματέα» που διοργανώνεται προς τιμήν του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Χαβιέ Περέζ ντε Κουεγιάρ από το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση-ΙΝΤΕΡΠΟΣΤ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Στο συμπόσιο θα πραγματοποιήσουν επίσης ομιλίες ο κ. Κουεγιάρ και ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Σερ Μπράϊαν Ούρκχαρτ.

* Στις 7 μμ, για τη συνεισφορά της στη θεμελίωση και ανάπτυξη της Επιστήμης του Διαδικτύου και τη συμβολή της στη δημιουργία του πρωτοποριακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη του Διαδικτύου του Τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. θα τιμηθεί η Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Πληροφορικής (ACM) και ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος για την Επιστήμη του Διαδικτύου (Web Science Trust), Ακαδημαϊκή Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Southampton, Dame Wendy Hall. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα του Α.Π.Θ. και διοργανώνεται από την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών σε συνεργασία με το Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ.

* Στις 7:30 μμ, με 55 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μία ώρα νωρίτερα, στις 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής θα τιμήσει τα μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων δημιουργικής προσφοράς στην πόλη της Θεσσαλονίκης.