Για σήμερα, Κυριακή 9 Μαΐου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλωσεις:
* Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας η σημερινή.

* Στις 11 π.μ. δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη, χοροστατούντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της ημέρας λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

* Στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο Πολυγύρου ομιλία του συνταξιούχου δασκάλου, συγγραφέα Γιώργου Ζωγραφάκη με θέμα: «Χαλκιδική: Από το 1821 ως σήμερα. Τα ιστορικά γεγονότα της νεότερης τοπικής μας ιστορίας», στο πλαίσιο αφιερώματος στις ξεχασμένες επετείους της τοπικής μας ιστορίας.

* Στις 11 π.μ. στο δημοτικό πάρκο «Καλόγερος» του Ωραιοκάστρου εκδήλωση αφιερωμένη στη μητέρα, με τη συμμετοχή των παιδιών που φοιτούν στους τρεις παιδικούς σταθμούς, καθώς και στο δεύτερο νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου, διοργανώνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός για τη Γιορτή της Μητέρας.

* Στις 11:30 π.μ. στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού ομιλία του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και κατάθεση στεφάνων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της ημέρας λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

* Στις 11.30 π.μ., * ΣτοMulti-Culti Club για παιδιά στο studio του Κρουστόφωνου (Αλ. Παπαδιαμάντη 6, στάση Γεωργίου) η Ανθή Θάνου και Παναγιώτης Κούλελης αφηγούνται παραμύθια της κυρά θάλασσας. Πληροφορίες-κρατήσεις: 2310861874 (6-9μμ), 6944134525, 6972222982

* Στις 11.30 π.μ., το θέατρο Σοφούλη με αφορμή την παράσταση «Η Καλλιπάτειρα» την πρώτη γυναίκα- μάνα που μπήκε στο στάδιο για να καμαρώσει το γιο της, αφιερώνει την τελευταία της παράσταση σε όλες τις μητέρες (με δωρεάν είσοδο για τη μητέρα). Το κείμενο είναι της Καλλιόπης Παπαδάκη και η σκηνοθεσία της Παυλίνας Χαρέλα.

* Στις 12 το μεσημέρι ποδηλατοδρομίες σε 30 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα (www.podilates.gr) διοργανώνουν οι οργανώσεις ποδηλατιστών-ποδηλατιστριών. Στην Αθήνα το ραντεβού είναι στο Πεδίον του Αρεως, στη Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αριστοτέλους.

* Στη 1 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εύοσμου η τελετή έναρξη του Γ' Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο «Μαύρη Θάλασσα», που διοργανώνει το Κέντρο Μαύρης Θάλασσας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο. Στην διοργάνωση αυτή θα λάβουν μέρος αθλητές από την Ελλάδα, την Αρμενία, τη Γεωργία, την Κύπρο, την Ουκρανία και την Βουλγαρία.

* Στις 8:30 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτιγκ ομιλία του γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ κατά τη λήξη του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση, τη σκηνοθεσία της οποίας έχει κάνει ο Κώστας Καζάκος. Στη διάρκειά της θα ακουστούν τραγούδια των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Βαμβακάρη, Λεοντή, Μικρούτσικου και άλλων. Επίσης θα ακουστούν αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων των Γ. Ρίτσου, Τ. Λειβαδίτη, Μπ. Μπρεχτ, Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή, Βασίλη Κολοβού, καθώς και αποσπάσματα κειμένων του Νίκου Ζαχαριάδη και μαρτυρίες που συμπεριλαμβάνονται στο έργο «Για να θριαμβεύσει η ζωή».

* Στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ωραιοκάστρου, η παιδική θεατρική σκηνή του Δήμου θα παρουσιάσει τη «Φαύστα» του Μποστ, στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας της μητέρας. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 9 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) το «Θέατρο της Σιγής» της Ομάδας Κωφών Μακεδονίας-Θράκης παρουσιάζει το δεύτερο έργο της με τίτλο: «eleni@gr». Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 9.30 μ.μ., * με έμπνευση, πειρασματισμό και φαντασία τρεις δεξιοτέχνες της τζαζ, ο Peter Salchev, ο Κώστας Μαγγίνας και ο David Lynch θα σας… ταξιδέψουν την Κυριακή, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Block33.