Αποκλεισμένες είναι, αυτήν την ώρα(14.05 της Παρασκευής 14 Μαΐου 2010), οι οδοί γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Ηρώων Πολυτεχνείου, 26ης Οκτωβρίου, Παπαρηγοπούλου και Φράγκων), μετά την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού σε τουαλέτα του πρώτου ορόφου του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Της έκρηξης προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και, ακολούθως, στον τηλεοπτικό σταθμό "Alter". Δεν αποκλείεται ο άγνωστος που τηλεφώνησε να βρισκόταν, εκείνη την ώρα, κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο, επειδή προηγήθηκε το τηλεφώνημα στην "Ελευθεροτυπία" και στο μεσοδιάστημα ως το δεύτερο τηλεφώνημα να διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν ότι αρκετοί ήταν οι δικαστικοί υπάλληλοι που παρέμεναν στο κτίριο και δεν έβγαιναν, καθώς θεωρούσαν ότι επρόκειτο για φάρσα -από τις πολλές που γίνονται στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Έτσι, τηλεφώνησε και στον τηλεοπτικό σταθμό, για να επαναλάβει πως είχε τοποθετηθεί βόμβα και να επισημάνει πως "δεν πρόκειται για φάρσα".
Τελικά, καθώς την ώρα της έκρηξης μέσα στο κτίριο βρίσκονταν και υπάλληλοι και εισαγγελείς και δικαστές, μάλλον από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα. Μόνον μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- καθώς κατέβαινε τις σκάλες του Μεγάρου.