Την πρώτη επίσημη παρουσίαση της 1ης Διεθνούς Εκθέσεως Άμυνας και Ασφάλειας «Defensys 2010» σε εκπροσώπους του ξένου διπλωματικού σώματος στην Ελλάδα πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα η διοίκηση της ΔΕΘ ΑΕ, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
Οι εκπρόσωποι του ξένου διπλωματικού σώματος, πρέσβεις και στρατιωτικοί ακόλουθοι, από πολλές χώρες υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη τη νέα διοργάνωση και μετέφεραν τη βούλησή τους να συνδράμουν στην επιτυχία της. Μάλιστα, στο επόμενο διάστημα θα απευθύνουν κάλεσμα στις επιχειρήσεις του αμυντικού κλάδου των χωρών τους για συμμετοχή.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εξηγώντας την απόφασή του για την υλοποίηση της Defensys στη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε την πόλη ως την πλέον κατάλληλη, καθώς θα είναι το 2012 η έδρα της ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, σημείωσε πως η επιλογή της Θεσσαλονίκης έγινε ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα της εν λόγω έκθεσης. Δήλωσε την αμέριστη στήριξη του υπουργείου, υπό την αιγίδα του οποίου θα πραγματοποιηθεί η Defensys, σημειώνοντας μάλιστα πως θα προσκαλέσει ο ίδιος στην πρώτη διοργάνωση υπουργούς Εθνικής Άμυνας από δεκάδες χώρες.
Παρουσιάζοντας τη Defensys ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ανέφερε πως τα εγκαίνιά της θα συμπέσουν με την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, κατά την οποία η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Η δε διοργάνωσή της θα γίνει από τη ΔΕΘ ΑΕ, τη Helexpo και το ΔΙΠΕΚ, υπογραμμίζοντας την κρατική στήριξη στο νέο εγχείρημα. Ο ίδιος τόνισε πως το Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι σε θέση να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση, όπως επίσης και οι υποδομές της πόλης, ενώ έκανε γνωστό πως η Defensys έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη των επαγγελματικών ενώσεων της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν επίσης ο νέος πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Γιάννης Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Δημήτρης Μπακατσέλος, που συμμετέχει στον οργανωτικό φορέα της Defensys.