"Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων, και μάλιστα της Κ.Ε., δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία «νομής» κομματικής εξουσίας". Ποιος το είπε; Ο Αντώνης Σαμαράς. Ποιον είχε στο νου του; Την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο προσυνέδριο του κόμματος για την Ενεργειακή Πολιτική. Από την Κοζάνη δήλωσε με νόημα ότι «τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο, με την πρόσφατη πανηγυρική ετυμηγορία των 800.000 μελών του κόμματός μας. Και η απόφαση αυτή είναι πανίσχυρη και αδιαπραγμάτευτη!».
Ο Αντώνης Σαμαράς παίζει καλά το γερό χαρτί της εντολής που πήρε από τη βάση. Γι αυτό και πρόσθεσε, αναφερόμενος στα στελέχη της Ν.Δ., πως έχουν «υποχρέωση να ενισχύσουν στα μάτια του ελληνικού λαού το κύρος και την αξιοπιστία του κόμματός μας, ως παράγοντα πολιτικής σταθερότητας και κυβερνητικής ευθύνης».
Προφανώς αναφερόμενος στην πρώην υπουργό Εξωτερικών, πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε, βέβαια, να υποχρεώσουμε κάποιον να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, αν δεν το θέλει. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλλει τα όργανα του κόμματος. Την ευαισθησία στην κρίση την αποδείξαμε και την αποδεικνύουμε κάθε μέρα».
Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο ίδιος απάντησε και στις προτάσεις που έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό για συγκυβέρνηση λέγοντας: "Θέλω επίσης, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσω, πώς συνεργοί σε έξω-θεσμικές λύσεις που συχνά-πυκνά ακούγονται τον τελευταίο καιρό, δεν θα γίνουμε.Η πορεία του κόμματος προς την Αναγέννηση δεν πρόκειται να ανακοπεί".