Στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την κοινωνική ένταξη των μεταναστών αναφέρθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, στην εκδήλωση «Μαζί με τους μετανάστες στη νέα κοινωνική πραγματικότητα», που διοργάνωσε ο Δήμος Πολίχνης σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Μαζί για την οικογένεια και το παιδί» στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης.
«Δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια σε μια κοινωνική πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι οι δράσεις αφορούν στους περίπου 650.000 νόμιμους μετανάστες και όχι σε αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα.
Στα νομικά και κοινωνικά προβλήματα των μεταναστών αναφέρθηκαν αντίστοιχα ο επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Μαντζούφας, και ο ψυχίατρος, συστημικός ψυχοθεραπευτής, διευθυντής του ΕΣΥ, Γιάννης Γρηγορίου.
«Ως πόλη προσφυγική και ανοιχτή, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, η Πολίχνη αγκαλιάζει όλους τους μετανάστες. Άλλωστε, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη τοπική ανάπτυξη χωρίς τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των πολιτών. Χαιρετίζουμε, λοιπόν, την εκδήλωση, καθώς πιστεύουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες σε μία κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να διασφαλίσει τη συνοχή του κοινωνικού ιστού», είπε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πλέγμα των κοινωνικών υποδομών που έχει «χτίσει» ο Δήμος για την καλύτερη προσαρμογή των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.