Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ)πραγματοποίησαν περίπου 20 άγνωστοι νεαροί που ζήτησαν «Λευτεριά στους προφυλακισμένους που κατηγορούνται για συμμετοχή στον Ε.Α.». Εισέβαλαν στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5, και χωρίς να προκαλέσουν επεισόδια ανήρτησαν ένα πανό που έγραφε: "Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες, όχι οι αγωνιστές και οι επαναστάτες".
Στη συνέχεια έστειλαν με φαξ σε διάφορους αποδέκτες δισέλιδη ανακοίνωση με τα αιτήματά τους.
Οι καταληψίες ύστερα από περίπου μισή ώρα αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των αστυνομικών αρχών, χωρίς να προκαλέσουν φθορές στα γραφεία.
Στη δισέλιδη ανακοίνωσή τους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους 6 συλληφθέντες που διώκονται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα. Επίσης συμπαρίστανται στο σύντροφό τους Γιάννη Δημητράκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ένοπλη ληστεία και στους 3 επικηρυγμένους συνεργούς του στην υπόθεση.Καταφέρονται επίσης και εναντίον των δημοσιογράφων, για την κάλυψη των παραπάνω υποθέσεων, οι οποίες όπως ισχυρίζονται, παρουσιάζουν κοινά στοιχεία.