Πράξη κάνει το ξήλωμα του τσιμέντου από τα σχολεία, ο δήμος Θεσσαλονίκης. Μεταμορφώνει άλλες τρεις τσιμεντένιες σχολικές αυλές, σε δημόσιους χώρους αναψυχής για μαθητές και κατοίκους. Οι σχετικές μελέτες αναμένεται να εγκριθούν στην αυριανή (Πέμπτη 22 Απριλίου 2010) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Έτσι, οι αυλές των 101ο δημοτικού, 37ο - 41ο νηπιαγωγείων, 59ο - 60ο δημοτικών και 47ο - 49ο -57ο νηπιαγωγείων, θα αποκτήσουν αμφιθέατρα για πολιτιστικές υπαίθριες δραστηριότητες, γήπεδα μπάσκετ και παιδικές χαρές για τα μικρότερα παιδιά, θα γίνει διαμόρφωση νησίδων πρασίνου, θα τοποθετηθούν παγκάκια και θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικοί κήποι.
Η χρηματοδότηση κάθε έργου γίνεται από το δήμο και το υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο χορηγεί, για κάθε έργο, 88.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνται προέρχονται από πόρους του δήμου.
Σημειώνεται πως ήδη ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο πρόγραμμα με τρεις σχολικές αυλές στο 10ο νηπιαγωγείο, στα 45ο - 46ο δημοτικά και στο 20ο λύκειο.
Στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί μελέτη για τη συντήρηση χώρων πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ και διεθνής διαγωνισμός. Η μελέτη αφορά την ανάθεση έργου (κυρίως καθαριότητα, αρδεύσεις, ψαλιδίσματα θάμνων, κλάδευση δέντρων και λίπανση), στα τέσσερα από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα του κεντρικού δήμου.