Για σήμερα Τετάρτη 28 Απριλίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής και Ασφάλισης στην Εργασία η σημερινή.

* Σε δημόσια διαβούλευση από τα μεσάνυχτα μέχρι και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 7 Μαΐου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για ορισμένα θέματα διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, στο πλαίσιο ένταξης στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2008/52/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008».

* Σε 48ωρη απεργία προχωρά από τις 6 σήμερα το πρωΐ η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας μέχρι τις 6 π.μ. της Παρασκευής 30 Απριλίου, με αίτημα αυξήσεις και πραγματική αναπλήρωση του εισοδήματος των τεχνικών.

* Σε τετράωρες στάσεις εργασίας προχωρούν από σήμερα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

* Στις 7 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, περίπου 800 επιτυχόντων εφοριακών και τελωνειακών του ΑΣΕΠ οι οποίοι δεν διορίστηκαν.

* Στις 9 π.μ. συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD).

* Στις 9 π.μ., από την αντιδημαρχία Δημοτικών Έργων και Κυκλοφορίας θα ασφαλτοστρωθεί ο κόμβος Καθ. Παπαδάκη με Δελφών και ως τέλος της εβδομάδας θα συνεχιστεί η ασφαλτόστρωση της Βασ. Όλγας από Π. Συνδίκα με κατεύθυνση προς το κέντρο. Συνεχίζονται επίσης οι κατασκευές ραμπών για άτομα με κινητικά προβλήματα σε δρόμους της Χαριλάου (Ε΄ Δημ. Διαμέρισμα) και παράλληλα τα εξής έργα ανάπλασης πεζοδρομίων: 1. Στο Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα στην οδό Αλεξ. Σβώλου με Εθνικής Αμύνης και στους 29 κάθετους δρόμους, του κέντρου της πόλης 2. Στο Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα στην οδό Ζεφύρων, Μιχαλά, Μανίκα και στην 26ης Οκτωβρίου. 3.Στο Δ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα στην οδό Φαιάκων με Απόλλωνος 4.Στο Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα στην οδό Αγλαϊας και στην Βούλγαρη.

* Στις 10 π.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ με θέματα: Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Ελληνική αγορά καυσίμων, εξελίξεις και μέτρα πολιτικής.

* Στις 10:30 π.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα δεχθεί τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβη Feridun Sinirlioğlu ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με τον γενικό γραμματέα του υπουργείο Εξωτερικών, πρέσβη Ιωάννη-Αλέξιο Ζέπο, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που ελήφθη στην Αγκυρα κατά την εκεί επίσκεψη του Δημήτρη Δρούτσα.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον διαπιστευμένο στην Ελλάδα πρέσβη της Σερβίας, Dragan Ζupanjevac.

* Στις 11 π.μ. στο κεντρικό κτίριο του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε2, αίθουσα 577) θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29), παρουσία του υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου, η εναρκτήρια εκδήλωση-συνέντευξη Τύπου με τίτλο: «Ασφαλείς και υγιείς χώροι εργασίας», στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΣΥΝ (Πλ. Ελευθερίας 1), συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ .

* Στις 11:30 π.μ. αναβάλλεται η προγραμματισμένη στο ξενοδοχείο «Mediterranean Palace» στη Θεσσαλονίκη συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) με θέμα: «Οι προτάσεις του ΣΕΠΒΕ απάντηση στην οικονομική κρίση».

* Στις 12 το μεσημέρι στη Σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου της Θεσσαλονίκης, η παρουσίαση του φεστιβάλ «Χώρος Δράσης» που θα πραγματοποιηθεί στην Πειραματική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών από τις 6 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου, με τη συμμετοχή νεανικών σχημάτων που ασχολούνται με διάφορες μορφές σύγχρονης έκφρασης.

* Στη 1 μ.μ. στη Βουλή συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 2 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί το προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού.

* Στις 2:30 μ.μ. σε γενική συνέλευση προχωρά το Σωματείο Συμβασιούχων της ΕΡΤ Σε αυτήν θα λάβουν μέρος οι συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων πλην των δημοσιογράφων.

* Στις 3 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Λάζαρο Εφραίμογλου.

* Στις 5 μ.μ. στη Βουλή, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Mirko Cvetkovic.

* Στις 6.30 μ.μ., ο σύλλογος Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ (περιοχή Θεσσαλονίκης) καλεί τα μέλη του σε τακτική γενική συνέλευσηστα γραφεία του συλλόγου (Συγγρού 4, 2ος ορ.) Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας η γ.σ. θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 5 Μάιου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

* Στις 7.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Holiday Inn (αίθουσα Αλέξανδρος) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση των Κύκλων Πολιτικής Δράσης Ανάπτυξης και Οικονομίας της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης. Εισηγητές θα είναι ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων κ. Στράτος Σιμόπουλος.

* Στις 7:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), συζήτηση με θέμα: «Πολιτισμός και ΜΜΕ με αφορμή το έργο του Greco». Το αριστούργημα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, «Η στέψη της Παναγίας» θα εκτίθεται στο Τελλόγλειο μέχρι τις 30 Μαΐου.

* Στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental», ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Συνέδριο του «Economist».

* Στις 8.30 μ.μ. μερικά από τα λαμπρότερα δείγματα εικονογράφησης σχολικών βιβλίων θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Ο Γιάννης Κεφαλληνός και οι μαθητές του στα αναγνωστικά (1932-1955)», που εγκαινιάζεται στο βιβλιοπωλείο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Τσιμισκή 11).

* Στις 9 μ.μ. στο Θέατρο «Αθήναιον» στη Θεσσαλονίκη, η έναρξη του τριήμερου αφιερώματος στην ορχηστρική τέχνη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που διοργανώνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού. Στο αφιέρωμα συμμετέχουν 40 σχολές χορού και περισσότεροι από 500 επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές.