ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η νέα πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, μπροστά από το δημαρχείο της Καλαμαριάς αποτελεί ένα κόσμημα σύμφωνα με τους περίοικους. Προέκυψε από την κατασκευή του υπόγειου πάρκιγκ που ταλαιπώρησε κατά πολύ τους κατοίκους της περιοχής. Ωστόσο οι κάτοικοι εκφράζουν παράπονα αφού οι αρμόδιοι ξέχασαν …τοίχους, υπολείμματα της παλιάς περίφραξης, που πλέον δεν περιφράσσουν κάτι, ενώ δεν τοποθέτησαν τον ανάλογο φωτισμό στην οδό Μητροπολίτου Χρυσάνθου, που αποτελεί και τον δρόμο εισόδου στο πάρκιγκ!



Αύριο Πέμπτη, στις 8 το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, πρόκειται να ονοματίσει τη νέα πλατεία. Ωστόσο οι κάτοικοι εκφράζουν τα παράπονα τους για τους ξεχασμένους τοίχους και τον ελλιπέστατο φωτισμό.
Συγκεκριμένα, από την είσοδο του χώρου στάθμευσης του δημαρχείου, επί της Μητροπολίτου Χρυσάνθου, έως και το ύψος του κτιρίου του δημαρχείου (αλλά χωρίς να εφάπτεται στο κτίριο) υπάρχει το παλιός φράχτης του τέως σχολείου και νυν δημαρχείου.




Ο φράχτης που είναι κατασκευασμένος από τσιμέντο και σίδερο, ύψους τουλάχιστον τριών μέτρων ανακαινίστηκε και βάφτηκε. Ωστόσο δεν περιφράσσει τίποτα, αφού τόσο από την πλευρά της Χρυσάνθου, όσο και από τον πεζόδρομο της Κομνηνών δεν υπάρχει περίφραξη.
Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της οδού Χρυσάνθου, διαμαρτύρονται για τον φράχτη ο οποίος ουσιαστικά τους αποκλείει και θυμίζει άλλες εποχές. Και δεν μόνο αυτός ο φράχτης που έχει μείνει να χάσκει ξεχασμένος στο κέντρο της Καλαμαριάς. Ανάμεσα στο κτίριο του δημαρχείου, του κτιρίου της μητρόπολης Καλαμαριάς και του ναού της Μεταμορφώσεως, υπάρχει ακόμα ο παλιός φράχτης του παλιού σχολείου. Ο τοίχος αυτός, όπως και ο προηγούμενος επί της Χρυσάνθου δεν φράζουν τίποτα, αφού τόσο ο ναός, όσο και η μητρόπολη δεν έχουν περίφραξη, ούτε από την οδό Χρυσάνθου, ούτε από τη Χηλής, αλλά ούτε και από την οδό Μεταμορφώσεως. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη στους κατοίκους από παντού, εκτός από το σημείο ανάμεσα από τα κτίρια του δημαρχείου, της μητρόπολης και του ναού!
Οι κάτοικοι απορούν λοιπόν γιατί οι αρμόδιοι ξέχασαν τους φράχτες οι οποίοι δεν έχουν καμία χρησιμότητα.
Μάλιστα καταγγέλλουν ότι επειδή προφανώς υπάρχουν οι «φράχτες» οι αρμόδιοι δεν τοποθέτησαν τον ανάλογο φωτισμό και έτσι η οδός Χρυσάνθου, και το τμήμα ανάμεσα στη Μητρόπολη, το δημαρχείο και το ναό, είναι σκοτεινά.