Ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, διαδικτυακές κάμερες real time από τα γειτονικά λουτρά και δικό του μετεωρολογικό σταθμό έχει το Σιδηρόκαστρο Σερρών. Ο δήμος φιλοδοξεί -και τα καταφέρνει- να εισαχθεί στον ψηφιακό χάρτη της χώρας και να προσφέρει στους δημότες του τα οφέλη των τεχνολογικών εξελίξεων.
Χάρη στο δίκτυο παροχής καινοτόμων ασύρματων ευρυζωνικών υπηρεσιών που δημιούργησε και λειτουργεί από τις αρχές του έτους ο δήμος Σιδηροκάστρου, όλοι οι πολίτες του δήμου έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Έχουν δημιουργηθεί επτά wi-fi hotspot, στο δημαρχείο, στα Λουτρά και στις κοινότητες Χορτερού, Καμαρωτού, Χαρωπού, Βαμβακοφύτου και Στρυμονοχωρίου. Έτσι, κάθε χρήστης που βρίσκεται σε απόσταση έως και 300 μέτρα περίπου από ένα hotspot, μπορεί να συνδεθεί ασύρματα στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας κατάλληλα φορητά τερματικά, φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας ή και υπολογιστές χειρός, ακόμη και από το σπίτι του, αρκεί να έχει οπτική επαφή με το σημείο εγκατάστασης, με τη βοήθεια εξωτερικής κεραίας και συσκευής λήψης.
Στα Λουτρά Σιδηροκάστρου τοποθετήθηκαν οι δύο web κάμερες. Στον ίδιο λόφο ένας μετεωρολογικός σταθμός παρέχει άμεση μετεωρολογική ενημέρωση και πρόβλεψη τοπικά, ενώ στο χώρο του Δημαρχείου και των Λουτρών, δύο συστήματα προβολής μεταδίδουν για το ευρύ κοινό στοιχεία καιρού και δεδομένα από τον μετεωρολογικό, εικόνες από τις κάμερες, νέα, ανακοινώσεις, δραστηριότητες της περιοχής και του Δήμου, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Από ΄δω και στο εξής ο δήμος στοχεύει να αναπτύξει υπηρεσίες και συστήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ώστε να απλουστεύονται οι συναλλαγές του πολίτη με το κράτος, ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών, ψηφιακής σήμανσης και ενημέρωσης του κοινού, περιβαλλοντικών εφαρμογών, όπως η διαχείριση υδάτων και ηλεκτρονικής παρακολούθησης ενεργειακής κατανάλωσης.
Το έργο που υλοποιήθηκε, εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ΚΠΣ .. Χρηματοδοτήθηκε κατά 20% από Εθνικούς Πόρους και 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).