Σπείρα που εξαπατούσε τις τράπεζες κι έπαιρνε δάνεια και πιστωτικές κάρτες με πλαστά πιστοποιητικά, εξάρθρωσε το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, τα μέλη της σπείρας αγόραζαν διάφορα είδη με τις κάρτες και τα δάνεια, τα οποία μεταπουλούσαν σε τρίτους.
Οι δύο ημεδαποί, μέλη της σπείρας, ηλικίας 37 και 38 ετών, λειτουργούσαν γραφείο στο όνομα άλλου ημεδαπού, 38 ετών, με αντικείμενο εργασιών μεταξύ άλλων, και την έκδοση δανείων. Οι ανωτέρω συνόδευσαν ημεδαπό, 41 ετών, σε διάφορα εμπορικά καταστήματα και με την χρήση πλαστών πιστοποιητικών, πέτυχαν την αγορά δύο αυτοκινήτων και μιας μοτοσικλέτας, συνολικής αξίας 36.580 Ευρώ με χρηματοδότηση.
Επίσης εξέδωσαν στο όνομα του παραπάνω 41χρονου πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε αναλήψεις συνολικού ποσού 3.210,96 Ευρώ.
Στην ίδια ομάδα συμμετείχε ένας ακόμη ημεδαπός, 41 ετών, ο οποίος αφού πέτυχε την έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας, το χρησιμοποίησε για την εκταμίευση των δανείων, κάνοντας χρήση πλαστής βεβαίωσης εργοδοσίας, καθώς και ένας ακόμη ημεδαπός, 38 ετών, ο οποίος λάμβανε χρήματα για να φέρει σε επαφή τους υποψήφιους λήπτες δανείων με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.
Ακόμη προέκυψε ότι η ίδια εγκληματική ομάδα κατά το παρελθόν πέτυχε την εκταμίευση δανείου ύψους 20.000 ευρώ, το οποίο δεν εξοφλήθηκε, ενώ αποπειράθηκε, χωρίς επιτυχία, να πετύχει την εκταμίευση δανείων συνολικού ποσού 25.900 Ευρώ από δύο τράπεζες.
Οι δράστες δεν συνελήφθησαν διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Τα οχήματα που είχαν αγοραστεί βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν υπό μεσεγγύηση στους σημερινούς ιδιοκτήτες τους.
Εναντίον των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.