«Δίκαια τα αιτήματα των γεωτεχνικών, όμως προέχει το κοινωνικό συμφέρον και η δημόσια υγεία». Αυτό τόνισε ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης στην σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως στη Νομαρχία, σήμερα στις 11.15 το πρωί, σχετικά με την αποχή των γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων από τα ελεγκτικά τους καθήκοντα.
Παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Ψωμιάδης παρενέβη με επιστολή του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, ενώ κάλεσε τους γεωτεχνικούς να λειτουργήσουν έστω με προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς.
«Απ’ όλες τις Νομαρχίες της Ελλάδας, μόνο η Νομαρχία μας διαμαρτυρήθηκε. Από κει και πέρα, όμως, δεν είναι αρμοδιότητα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο, είναι θέμα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πού είναι η κυβέρνηση, πού είναι το Υπουργείο; Όταν όλη η Ελλάδα στενάζει, γιατί η κυβέρνηση δεν κηρύττει παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση; Γιατί δεν αντιδρούν οι επιχειρήσεις μέσω των Επιμελητηρίων τους;», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.
Σε ένα «παράνομο καπετανάτο των γεωτεχνικών, που στρέφεται εναντίον της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας» αναφέρθηκε ο συντονιστής του νομαρχιακού έργου Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος μίλησε για τις καταστροφικές συνέπειες της κινητοποίησης στον τομέα της αγοράς των τροφίμων. «Μεγάλες ποσότητες τροφίμων στις πύλες εισόδου βρίσκονται σε οριακή κατάσταση. Οι εξαγωγές έχουν μειωθεί δραματικά, τη στιγμή που το κόστος των εισαγωγών και η τιμή των προϊόντων για τον καταναλωτή αυξάνει υπέρμετρα», παρατήρησε ο κ. Τσαμασλής, τονίζοντας ότι «το Υπουργείο πρέπει πάση θυσία να δώσει λύση προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάσταση».