Αποζημιώσεις διεκδικεί το 70,1% των επιχειρήσεων της Πιερίας που υπέστη ζημίες από το κλείσιμο των Τεμπών. Αυτό υπογραμμίστηκε σε σύσκεψη που οργάνωσε το Επιμελητήριο Πιερίας, με αντικείμενο τις επιπτώσεις στην τοπική επιχειρηματικότητα από το κλείσιμο του δρόμου που περνά από την κοιλάδα των Τεμπών.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν, από στελέχη της ICAP AE, αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπόνησε το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με την εταιρεία για τις επιπτώσεις που υπέστησαν οι τοπικές εταιρίες. Τα αποτελέσματα της έρευνας η διοίκηση του Επιμελητηρίου θα τα καταθέσει στα αρμόδια υπουργεία διεκδικώντας την καταβολή αποζημιώσεων. Αποφασίστηκε επίσης το πρωί της Δευτέρας, 19 Απριλίου, να πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση στο Επιμελητήριο Πιερίας με τους βουλευτές του νομού.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο δήμαρχος Πύδνας Δημήτρης Βασιλειάδης, εκπρόσωποι των Βουλευτών Ν. Πιερίας Μαρίας Μίχου και Κώστα Κουκοδήμου, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΠ Χρήστος Εξίζογλου, ο Δ/ντης της Εθνικής Τράπεζας στην Κατερίνη Ιωάννης Στεργίου, ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Τσακπουνίδης και μέλη του Συλλόγου Οικονομολόγων Ν. Πιερίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ν. Πιερίας Αστέριος Σιδερίδης, ο Διευθυντής των Olympus Plaza Παύλος Μπλιάτης και στελέχη της εταιρείας ICAP.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι στόχος της έρευνας «ήταν να μη μείνουμε στα λόγια αλλά να προχωρήσουμε σε αποδείξεις ότι το κλείσιμο των Τεμπών είχε όντως καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του Ν. Πιερίας. Μιλάνε και οι αριθμοί».

Διεκδικήσεις
Πέρα από την άμεση οικονομική αποζημίωση για τις επιχειρήσεις – μέλη, το Επιμελητήριο Πιερίας ζητά από το κράτος στήριξη της επιχειρηματικότητας με μέτρα όπως η παράταση καταβολής ΦΠΑ, η Ρύθμιση υφιστάμενου Δανεισμού και η Παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Για να διαβάσετε τα πλήρη στοιχεία της έρευνας, κάντε κλικ εδώ