Πόλεμο με τους... γαϊδάρους (τους οδηγούς που παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια και σε διαβάσεις πεζών και ΑμεΑ) άνοιξε, από σήμερα Σάββατο 10 Απριλίου 2010, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας. Ξεκίνησε εκστρατεία υπέρ των πεζών, από τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας:΅
«Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι οι πεζοί, οι οποίοι αποτελούν τον πλέον αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα των μετακινήσεων, θα έχουν την προστασία που πρέπει».
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την έναρξη της νέας μεγάλης εκστρατείας, που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αποτελεσματική εφαρμογή, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, μέτρων, τα οποία θα διευκολύνουν το σεβασμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και θα εμπεδώσουν ένα νέο κλίμα ασφάλειας στην κυκλοφορία των πολιτών, κυρίως πεζών, εξήγγειλε:
* Την πλήρη διασφάλιση της απομάκρυνσης των μηχανοκίνητων δικύκλων από τα πεζοδρόμια
* επικοινωνιακή καμπάνια για την χρήση των πεζοδρόμων μόνο από πεζούς
* στοχευμένη αστυνόμευση της παράνομης στάθμευσης, που αποκτά αντικοινωνικά χαρακτηριστικά, κυρίως με την χρήση διπλής σειράς και τον αποκλεισμό ραμπών για άτομα με ειδικές ανάγκες, γωνιών και στροφών, όπου παρεμποδίζεται και καθυστερεί σημαντικά η κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Όπως είπε ο υφυπουργός, η συμβολή των δήμων στην επιτυχία της εκστρατείας θα είναι κρίσιμη, καθώς θα κληθούν να σχεδιάσουν την εφαρμογή πολιτικών για την αποτροπή των παραβατικών συμπεριφορών.
Συγκεκριμένα, θα κληθούν να αναλάβουν την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στους μεγάλους οδικούς άξονες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η διοχέτευση των πεζών στις διαβάσεις, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι οι παρασύρσεις πεζών, που αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα οδικής ασφάλειας, οφείλονται τις περισσότερες φορές σε απροσεξία των ιδίων, αλλά και στην έλλειψη υποδομών.
Ανάμεσα στους άξονες αυτούς είναι η Εγνατία, η Μοναστηρίου, η Παπαναστασίου, η Λαγκαδά, η Γιαννιτσών και η Καραολή και Δημητρίου
Στις υποδομές που πρέπει να γίνουν συμπεριλαμβάνονται:
* η κατασκευή διαβάσεων νέου τύπου με ανύψωση οδοστρώματος
* η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στις διαβάσεις και τις διασταυρώσεις
* η ειδική σήμανση για τη φορά των οχημάτων
Ειδικότερα για την ασφάλεια των μετακινήσεων των μαθητών προβλέπεται:
* η τοποθέτηση επενεργούμενων σηματοδοτών
* η ανάπτυξη διαχωριστικών νησίδων έστω και τοπικά κατά το βρετανικό σύστημα
Στην επίτευξη του στόχου οι δήμοι θα έχουν την πλήρη στήριξη από την Τροχαία της Θεσσαλονίκης, η οποία ενισχύεται με τη σύσταση ειδικής επιστημονικής ομάδας συγκοινωνιολόγων, που θα επεξεργάζεται τις σχετικές προτάσεις, ενώ για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών θα θεσπιστεί ειδική εβδομάδα κυκλοφοριακής αγωγής σε κάθε δήμο.
Ο κ. Βούγιας χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική, για την ασφάλεια των πεζών, τη συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, στα ζητήματα των λεωφορειολωρίδων και ωραρίων φορτοεκφόρτωσης για τα οποία, όπως είπε, θα γίνει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Παράλληλα, ο Υφυπουργός επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης για:
* εξορθολογισμό των προστίμων που προβλέπονται για σειρά παραβάσεων και
* μηδενική ανοχή στις κλήσεις.
«Οι προσπάθειες της Τροχαίας στρέφονται πλέον στο κομμάτι, που αφορά την ασφάλεια του επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και των δρόμων μέσα και γύρω από τα αστικά κέντρα, καθώς όλες οι τελευταίες στατιστικές μετρήσεις δείχνουν, ότι η συντονισμένη προσπάθεια για μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, έχει φέρει μεν αποτελέσματα, όμως, όλο και συχνότερα ζωές χάνονται, καθώς π.χ. πεζοί παρασύρονται ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους των πόλεων», είπε ο κ.Βούγιας.
«Θα πρέπει, επιπλέον, να γίνει κατανοητό από όλους, ότι η παράβαση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ακόμη και όταν φαίνεται μικρής σημασίας, έχει καθοριστική επίδραση στη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας. Από την ασφάλεια, μέχρι τις χαμένες εργατοώρες και την σπατάλη καυσίμων. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ό,τι πρέπει, για να απολαμβάνει ο κάθε συμπολίτης μας σε αυτήν την πόλη, ασφάλειας και ηρεμίας στις μετακινήσεις του», κατέληξε ο υφυπουργός.