Για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ο λόγος, η οποία επιμένει να τραβήξει το δικό της δρόμο, στις πρυτανικές εκλογές. Μόνον που υποψήφιος… δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.
Χθες το μεσημέρι, οι πρυτανικές εκλογές ήταν το αντικείμενο σύσκεψης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ. Προήδρευε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Δ. Βαρτζόπουλος και συμμετείχαν μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ.
Φαίνεται ότι ούτε ο… γιατρός πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να βρει γιατρειά στο συγκεκριμένο πρόβλημα: Η Νέα Δημοκρατία θέλει να στηρίξει τον καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας Ανέστη Φιλιππίδη. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όμως, φαίνεται πως διαφωνεί.
Η σύσκεψη έληξε χωρίς αποτέλεσμα και όλα δείχνουν ότι το «παιχνίδι» θα κριθεί στην επόμενη σύσκεψη, αυτή που θα γίνει αύριο, Τετάρτη, πάλι στα γραφεία της Μητροπολίτου Ιωσήφ. Εκεί, θα γίνει μια τελευταία προσπάθεια ώστε ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και Νέα Δημοκρατία να συμφωνήσουν στο όνομα του κ. Φιλιππίδη.
Από την πλευρά τους, οι επαφές που έγιναν από στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με κάποιους καθηγητές, δεν καρποφόρησαν. Δεν υπάρχει, ουσιαστικά, υποψήφιος, ούτε ως όνομα, να «πέφτει» στο τραπέζι και όλα δείχνουν ότι, τελικά, έστω και με βαριά καρδιά, θα υπάρξει συμφωνία.
Εξάλλου, ο καιρός περνά και έχουν μείνει ελάχιστες ημέρες για να «κλείσουν» οι υποψηφιότητες.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι η μέρα διεξαγωγής των πρυτανικών εκλογών. Οι ΔΑΠίτες φωνάζουν (κι εδώ έχουν απόλυτο δίκιο) ότι δε θα προλάβουν να «δουλέψουν» για τις εκλογές, οι οποίες γίνονται στις 17 και 18 Μαΐου, αφού, την επόμενη μέρα, 19 Μαΐου, διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές.
Με απλά λόγια, γίνεται της… τρελής το μαλλί.