Τη χωματερή στη θέση Τσίμπου Μαντρί της Χαλάστρας θα κλείσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Εντάσσει το έργο στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ) και αποκαθιστά την περιοχή, δημιουργώντας έκταση με πράσινο και διάφορα φυτά. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.197.091 ευρώ.
Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Χαλάστρας, περιλαμβάνει εκσκαφή και διάστρωση του απορριμματικού όγκου και στη συνέχεια επικάλυψή του με στεγανή στρώση, στρώση αποστράγγισης ομβρίων, τοποθέτηση γεωυφάσματος και τελικά η κάλυψη με εδαφικό υλικό κατάλληλο για την ανάπτυξη πρασίνου. Περιλαμβάνει ακόμα έργα διαχείρισης ομβρίων. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή κεντρικής πύλης, η περίφραξη του χώρου, καθώς και η τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης για το έργο, ενώ θα απαγορεύεται η ρίψη παντός είδους αποβλήτων.
Η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, επισήμανε ότι «οι χωματερές αποτελούν μια από τις κυριότερες εστίες εκδήλωσης πυρκαγιών, ενώ παράλληλα αποτελούν πηγές ρύπανσης για το περιβάλλον και απειλούν τη δημόσια υγεία. Η Περιφέρεια κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να τελειώσει με αυτό το τριτοκοσμικό φαινόμενο και θέλει τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και των πολιτών, προκειμένου να ολοκληρώσει τις σύγχρονες υποδομές διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω του Περιφερειακού Σχεδιασμού. Είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλουμε στο κλείσιμο όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών», κατέληξε.
Στα ΠΕΠ εντάχθηκε και η αγορά εξοπλισμού για το Πυροσβεστικό Σώμα προϋπολογισμού 3.050.420 ευρώ.