«Δεν θέλουμε τη βία, να κλέβει τη χαρά/Τα γήπεδα γεμίζουν χαρούμενα παιδιά/ Έχουμε φαντασία/ ‘Εχουμε λογική/ Θέλουμε τους αγώνες να γίνουνε γιορτή». Με αυτό το σύνθημα μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Σταυρούπολης, εξέφρασαν τη θέλησή τους για την εξάλειψη των φαινομένων βίας στα γήπεδα, κατά τη διάρκεια της σημερινής και τελευταίας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού της «Εβδομάδας Υγείας 2010» του Δήμου Σταυρούπολης.
Την εκδήλωση που οργανώθηκε σε συνεργασία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου με τη νομαρχία Θεσσαλονίκης και την Ε.Π.Σ.Μ. με στόχο την αποτροπή της βίας σε αθλητικούς χώρους, άνοιξαν μικροί ποδοσφαιριστές 5 έως 8 ετών του αθλητικού ποδοσφαιρικού συλλόγου «Παύλος Μελάς» και την πλαισίωσαν βετεράνοι ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κούδας, ο Κώστας Αηδονίδης και ο Ντίνος Κούης.
«Όπως θέλουμε να κερδίζουμε, πρέπει να μάθουμε και να χάνουμε. Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού», τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους μαθητές ο κ. Κούης.
Παρόντες ήταν επίσης οι Σταυρουπολίτες, Παύλος Σαλτσίδης, ολυμπιονίκης άρσης βαρών, ο αδελφός του, Φώτης Σαλτσίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης, καθώς και η νυν αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ και δεύτερη αρχηγός της εθνικής ομάδας, Δήμητρα Παντελιάδου.
«Υψώνουμε κόκκινη κάρτα στη βία», υπογράμμισε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Μ. , Διονύσης Ψωμιάδης επισήμανε ότι το «υγιές ποδόσφαιρο είναι κι αυτό μια μορφή Παιδείας».
Ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στα προγράμματα για την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και τις αθλητικές υποδομές που εκτελούνται στο Δήμο, τόνισε ότι το μήνυμα για «μη βία» είναι το πλέον επίκαιρο σε όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα διαδραστικό παιχνίδι όπου τον πρωταγωνιστικό λόγο είχαν τα παιδιά με τη συνδρομή της υπεύθυνης γυναικών της Ε.Π.Σ.Μ., Τ. Κυριακίδου.