Η Ακαδημαϊκή Κίνηση Α.Π.Θ. της οποίας ηγείται ο κ. Στέργιος Λογοθετίδης, καθηγητής του τμήματος Φυσικής, κατέθεσε σήμερα επίσημα την υποψηφιότητα της για τις επικείμενες πρυτανικές εκλογές. Υποψήφιοι αντιπρυτάνεις του σχήματος είναι η κ. Ελπίδα-Νίκη Εμμανουήλ-Νικολούση, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής, ο κ. Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και ο κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ.
Η κατάθεση της υποψηφιότητας συμπίπτει με την έναρξη του εκπαιδευτικού έργου του Α.Π.Θ. μετά τις διακοπές του Πάσχα. Κατά την κατάθεση της υποψηφιότητας ο κ. Λογοθετίδης δήλωσε πως “όραμα της Ακαδημαϊκής Κίνησης είναι ένα σύγχρονο δημοκρατικό δημόσιο πανεπιστήμιο που πρωτοπορεί στον διδακτικό και ερευνητικό τομέα. Η Ακαδημαϊκή Κίνηση επιδιώκει να αξιοποιήσει την προσωπική συμβολή όλων όσων εργάζονται και αγωνιούν για την ανάδειξη του πολύπλευρου έργου του πανεπιστημίου. Βασικοί στόχοι μας είναι η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα και η ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς του πανεπιστημίου, η εφαρμογή πολιτικής ποιότητας στο σύνολο του παρεχόμενου εκπαιδευτικού και του επιτελούμενου ερευνητικού έργου και η ανάδειξη του ηγετικού ρόλου του Α.Π.Θ. στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.”
Οι Πρυτανικές Εκλογές στο Α.Π.Θ. θα γίνουν στις 17 Μαίου του 2010. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο η Πανεπιστημιακή κοινότητα καλείται να αποφασίσει και να καθορίσει με την ψήφο της τον προσανατολισμό
και την πορεία του ΑΠΘ μέσω αυτών που θα επωμισθούν την ευθύνη της διοίκησής του την επόμενη τετραετία.

Για πληρέστερη πληροφόρηση
http://kinisi.physics.auth.gr/
http://logothetidis.wordpress.com/